navigatie overslaan

Wil je tijdens de vakantie of het weekend er lekker actief opuit trekken, dan is Rijssen-Holten de ideale uitvalsbasis. De omgeving van Rijssen en Holten biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel de recreatieve als de professionele buitensporter.

Je kunt hier uitstekend wandelen, fietsen, mountainbiken, hardlopen of paardrijden. Ben je een waterliefhebber? In Holten is openluchtzwembad Twenhaarsveld gelegen in een heerlijke groene omgeving en goed bereikbaar. Het vernieuwde zwembad De Koerbelt in Rijssen staat garant voor vele uren zwem- en speelplezier! Of ga eens naar de Regge en huur een kano of fluisterbootje. Wandel je graag dan ligt er een uitstekend netwerk aan bewegwijzerde wandelroutes, waarbij je korte én lange wandelingen naar eigen wens kunt samenstellen. Wil je écht kilometers maken? Ook dan ben je van harte welkom. Het Pieterpad, het Reggepad, het Marskramerpad en de Sallandse Zandloper lopen allemaal door Rijssen-Holten.

Fietsen Beukenlaantje Holten
Fietsen Beukenlaantje Holten

Als je een fietsliefhebber bent, ontdek Rijssen-Holten en omgeving dan op de fiets via de knooppunten van het fietsroutenetwerk. De knooppuntenkaart van de Sallandse Heuvelrug is hiervoor een echte aanrader om aan te schaffen. Voor mountainbikers staan op de achterkant van deze kaart alle MTB-routes aangegeven. De natuurlijke hoogteverschillen in de omgeving zorgen voor uitdagende routes met veel afwisseling en mooie, goed onderhouden, singletracks. Daarnaast is Rijssen-Holten favoriet onder wielrenners. Met de Toeristenweg, die Holten met Nijverdal over de Sallandse Heuvelrug verbindt, als absoluut hoogtepunt.

Zo snel mogelijk naar Rijssen-Holten

Kom fietsen, wandelen, mountainbiken of wielrennen

  • Fietsroutes

    Een goede manier om de prachtige omgeving van Rijssen-Holten te ontdekken is door op de fiets te stappen. Bepaal zelf je route met het fietsroutenetwerk of kies één van onderstaande routes.

  • Ontdek de mooiste wandelroutes

    Trek je wandelschoenen aan en kom wandelen door het mooiste natuurgebied van Overijssel. Dankzij wandelroute Holterberg is Rijssen-Holten in 2012 wandelgemeente van het jaar geworden. Er ligt een uitstekend netwerk aan bewegwijzerde wandelroutes, waarmee je korte én lange wandelingen naar eigen wens kunt samenstellen. Wil je écht kilometers maken? Het Pieterpad, Reggepad, Marskramerpad en de Sallandse Zandloper lopen dwars door de gemeente Rijssen-Holten.

  • MTB-routes

    Smalle bospaadjes, pittige klimmen en snelle afdalingen: verken Rijssen-Holten en de omgeving op de mountainbike. Er liggen ontelbare mtb-routes waaruit je kan kiezen. Natuurlijk kan je ook makkelijk je eigen route uitstippelen.