navigatie overslaan
Maak een ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel

Rijssens Leemspoor

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. Je kan dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

+ 6 foto's

Het vertrekstation bij de remise aan de Markeloseweg is eenvoudig te vinden. Vanaf hier kun je, elk heel uur, een ritje maken met de trein door de mooie bosrijke omgeving van Rijssen.

Het materieelpark is ook te bekijken. Hier staan o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Er is koffie, fris, een kleine versnaperingen te verkrijgen en er zijn souvenirs te koop. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Rijdagen en -tijden

De trein vertrekt elke zaterdag vanaf 2 april tot en met 29 oktober. In de zomervakantie (van 16 juli tot en met 29 augustus) en de herfstvakantie (15 oktober tot en met 29 oktober) rijdt de trein ook op dinsdag en donderdag. Vertrek om 13.00, 14.30 en 16.00 uur vanaf de loods aan de Markeloseweg 78b.

Wanneer

2 apr - 29 okt 2022
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 5,00

.Kinderen onder de drie jaar reizen gratis mee