Uniek familiefestival

Maker Festival Twente 2022

De 9e editie van het Maker Festival Twente is dit jaar een uniek familiefestival én weer een waar makers festijn.

+ 1 foto's

Na een succesvolle meerdaagse Maker Festival in Enschede bij Tetem begin mei, reist het festival door de regio en kan elke inwoner van Twente dichtbij huis of juist in een nieuwe omgeving experimenteren met de nieuwste digitale en creatieve maaktechnologieën.

Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente

Het Maker Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op vrijdag 20 mei neer in de gemeente Rijssen-Holten. Tijdens het Maakdag Festival in Kulturhus Holten kun je van 13:00 tot 16:00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater.

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken uit de nieuwste Make-It techniekkits of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Mijn Lijn. Bekijk het complete programma op www.makerfestivaltwente.nl.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Voor techniekpakketjes in het Maaklab wordt een kleine bijdrage gevraagd.