navigatie overslaan
'Een ramp is van alle tijden'

Dag van het Kasteel

Het Rijssens Museum neemt deel aan de Dag van het Kasteel. Het museum is geopend vanaf 13.00 uur met gratis rondleidingen door het kasteel.

+ 1 foto's

Op meer dan 100 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen wordt dit jaar voor de 15de keer voor jong en oud Dag van het Kasteel georganiseerd. Deze editie staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden.

Kasteel de Oosterhof

Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum en is sinds 1989 gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, in de Rijssense volksmond ook wel Het Kasteel genoemd. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

Kasteel de Oosterhof organiseert tussen 13.00 uur en 17.00 uur gratis rondleidingen door het kasteel. In ’n koffiehook wordt doorlopend een korte presentatie getoond over het rampjaar 1672. Het schilderij ‘Bommen Berend’ van de Rijssense kunstschilder G. Kwintenberg (1914-1975) wordt in de hal van het museum tentoongesteld.

Over Dag van het Kasteel

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 5,50