navigatie overslaan
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

'Loop naar de maan'

Beleef het mystieke schijnsel van de volle maan bij BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug.
Vrijdag 12 februari om 5.30 uur ben je van harte welkom in het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer waar de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer je een gevarieerd programma aanbieden.

+ 1 foto's

Ongeveer één keer per maand is het volle Maan. Een volle Maan heeft altijd iets magisch. Iedere maand organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met de Sterrenwacht Hellendoorn een volle Maan wandeling. Meestal is dat ’s avonds, maar in augustus gaan we een keer vroeg op pad. Beleef het ochtendgloren en de overgang van de nacht naar de dag bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Deze keer start de “Loop naar Maan” wandeling om 5.30 en rond 8.30 uur zijn we weer terug. Met een gids wandelt u door het bos richting de heide waar we bij helder weer de Volle Maan zien ondergaan en de Zon zien opkomen. Onderweg vertelt de gids het één en ander over het gebied, de natuur en het belang van donker en licht in de natuur. Ook is er een vrijwilliger van de Sterrenwacht aanwezig die vertelt over de Maan en de Zon. Bij helder weer kunt bij terugkomst bij het buitencentrum door de zonnetelescoop naar de Zon kijken.

Trek kleding die is aangepast aan het weer en stevige schoenen aan.

Aanmelden via: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 12,50
Entreeprijs Volwassenen
€ 15,00