navigatie overslaan
Opslagloods Rijssen

Opendag stichting ROEC Rijssense Oost-Europa Commissie

De Stichting Rijssense Oost-Europa Commissie (ROEC) jubileert. Dit jaar bestaat de ROEC als stichting 25 jaar.

+ 1 foto's

In het begin van de jaren ‘80 - hebben enkele pioniers de Rijssense Oost Europa Commissie opgericht. Het doel was de bevolking van oost Europa van hulpgoederen te voorzien in de zware tijden onder het toenmalige communistische regiem. Veelal werden transporten op persoonlijke titel, met veel moed en uitdaging, uitgevoerd naar de toen nog moeilijk toegankelijke oostbloklanden.

Door de verdwijning van het na-oorlogse regiem in de oostbloklanden, is de toegankelijkheid van deze landen sterk verbeterd. De ingebrachte hulpgoederen, zoals kleding, huisraad, meubilair, voedsel, verpleeghuisbedden en incontinentie materiaal, worden tegenwoordig afgeleverd bij diverse projecten in Hongarije, Roemenië, Slowakije en Oekraïne.

In 1997 werd er een officiele stichting opgericht om de hulpverlening juridisch beter te funderen. De Stichting ROEC is interkerkelijke met als doel het verlenen van geesterlijke en materiële hulp aan personen, kerken en andere instanties in Oost-Europa. Dit jubileum wordt gevierd met een Open Dag voor het publiek.

Wat is er te doen:

  • Diverse standjes buiten
  • Oud Hollandse spelletjes voor kinderen
  • Een springkussen voor kinderen
  • Doorlopende digitale presentatie waarbij u een indruk krijgt van
    de activiteiten van de ROEC
  • Openstelling van het historisch ROEC museum
  • Openstelling van de ROEC-winkel

Wanneer

-