navigatie overslaan
Prachtige wandelroutes

Bos en Heuveltocht

De Bos en Heuvelwandeltocht wordt gehouden op zaterdag 24 september. Er zijn routes uitgezet voor vier afstanden: 5, 10, 20 en 30 kilometer.

+ 1 foto's

De Bos en Heuvelwandeltocht is leuk voor iedereen! Ook ongetrainde wandelaars kunnen aan deze tocht meedoen: de kortste afstand is vijf kilometer.

Wandeltochten

De langste route van deze tocht, 30 kilometer, voert dit jaar onder andere door het Rijssenseveld, de nieuwe natuur op de Borkeld, langs de Holterberg naar Zuna, waar de wandelaars het voetveer kunnen nemen, langs de Regge wandelen en door het Groene Kruisbos terugkomen bij het clubgebouw van AVR. De langste route kent twee pauzemogelijkheden: Landal Twenhaarsveld en Recreatiepark ’t Mölke. De kortere wandeltochten gaan over delen van deze route.

Start vanaf het clubgebouw van Atletiek Vereniging Rijssen, Arend Baanstraat 107. Inschrijven voor de 30 kilometer kan tussen 8.00 en 10.00 uur. Wandelaars voor de 20 kilometer kunnen starten tussen 08.00 en 11.00 uur. Tot slot kunnen de liefhebbers voor de 10 en 5 kilometer vertrekken tussen 08.00 en 12.00 uur. De deelnemers krijgen een routeboekje, maar alle wandelroutes zijn ook gepijld. De volledige opbrengst van de inschrijving is voor het goede doel: stichting Viitor.

Goede doel
Stichting Viitor uit Rijssen houdt een school in stand in Siret, een plaats in Roemenië, op de grens met Oekraïne. Hier krijgen kinderen uit de regio opvang en les. De meeste kinderen hebben een verstandelijke achterstand en sommigen daarbij ook een fysieke beperking. Sinds januari van dit jaar worden in het schoolgebouw ook vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. De stichting heeft geld nodig om de kinderen van opvang en les en de vluchtelingen van de eerste basisbehoeften te kunnen voorzien.

Wanneer

-

Prijzen

Deelnameprijs
€ 5,00

Leden landelijke Wandelbond 4,00