Veel kunst in Holten

EtalageKunstRoute Holten

Tijdens de 13e EtalageKunstRoute is er weer volop kunst te zien van Holtense amateur- en beroepskunstenaars. De kunst hangt in de etalages in het centrum en er zijn op vijf locaties prachtige exposities.

+ 1 foto's

De route begint in het Kulturhus. Naast de permanente kunstwerken van Gerrie Meilink bij Tastoe en de kunst van de cliënten van Galerie Aventurijn, zijn daar twee exposities te zien. De ene expositie bestaat uit ongeveer 25 kunstwerken die de VHBK-leden hebben gemaakt over het thema ”Tegenstellingen” en de andere expositie is te zien in de Nagelhoutzaal. Daar exposeren Anna Feddema (monoprints), Gerrie Meilink (houtbewerking) en Willy Tuitert (keramiek) hun mooiste werken met als titel: “Drie vrouwen en hun passie”.

Maar dat is nog niet alles: Ook in de Oudheidkamer zijn er dit jaar exposities met werk van VHBK-leden. Eén expositieruimte is geheel ingericht met de beelden van de onlangs op veel te jonge kleeftijd overleden Holtense kunstenares en erelid van de VHBK Gerrie Oplaat. Deze expositie heeft als titel “Gerrie Oplaat – verhalen in klei”. De andere expositie heet “Kunstig Holten” en bestaat uit werken van ca. 20 VHBK-leden. Tenslotte worden ook in de hal van Natuurmuseum Holterberg enkele werken van Holtense kunstenaars tentoongesteld.

Over de EtalageKunstRoute

De EtalageKunstRoute is dertien jaar geleden ontstaan door gebrek aan expositieruimte voor de Holtense kunstenaars. De EtalageKunstRoute is ongeveer 1,5 kilometer lang en kan zowel wandelend als fietsend worden afgelegd. De route begint en eindigt in het Kulturhus. Een kleurige flyer met alle informatie en de te wandelen of te fietsen route is vanaf 1 oktober gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie in Kulturhus Holten, de Oudheidkamer, Natuurmuseum Holterberg en diverse accommodaties in de omgeving van Holten.

Vast onderdeel van de EtalageKunstRoute is de kunstverloting waarbij prachtige kunstwerken gewonnen kunnen worden, beschikbaar gesteld door leden van de VHBK. Loten zijn uitsluitend te koop bij de suppoost van de VHBK in het Kulturhus, op dinsdag tot en met zondag tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Wanneer

1 okt - 12 nov 2022
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis