navigatie overslaan
De Toren van Babel

Beleef Van Heel Virtueel

Het schilderij van de torenbouw van Babel is te zien in het Kroller Muller Museum, in het Rijksmuseum Twente, maar is ook in volle glorie te bewonderen in het Rijssens Museum.

+ 1 foto's

Als onderdeel van de eerste Beleefweek Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal kan je de Torenbouw van Babel van Van Cleve en de Hollandse Meesters van Van Heel van héél dichtbij bewonderen! Kom op 4 oktober kennis maken met dit beroemde schilderij, maar ook andere Hollandse Meesters uit de Van Heel kunstcollectie zijn te bewonderen.

De Hollandse Meesters, waaronder de zeer gedetailleerde Toren van Babel van Hendrick van Cleve III zit in de kunstverzameling die ooit bijeen werd gebracht door Gerard Marin van Heel. Deze jutefirmant, wiens moeder een Ter Horst was, verzamelde een leven lang kunst. Na zijn dood bleek hij zijn collectie, die miljoenen waard is, te hebben nagelaten aan de gemeenschap van Rijssen.

Hollandse Meesters van héél dichtbij!

Om de schilderijen van de Van Heelcollectie doorlopend zichtbaar te maken voor een breed publiek, liet het museum een zogenaamde virtuele vleugel aan het kasteel bouwen. Deze glazen kunstvleugel is virtueel te betreden via de ingang van de Sociëteit van de Kring Werkgevers Rijssen. Hier zijn nu de mooiste schilderijen van Van Heel op virtuele wijze van zeer dichtbij te bewonderen, waarbij alle details van het kunstwerk haarscherp uitkomen.

Na een korte inleiding over Van Heel betreden we de Virtuele Van Heelzaal en laten we je kennismaken met Torenbouw van Babel van Van Cleve en de Hollandse Meesters van Van Heel. Belangstellenden kunnen daarna de Hollandse Meesters in de Opkamer van het kasteel bekijken. Overigens kan het publiek de kunstwerken de hele week tijdens de openingsuren in de virtuele zaal bekijken.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 2,00

Inclusief koffie/thee.