navigatie overslaan
'Gerrie Oplaat-verhalen in klei' en 'Kunstig Holten'

Exposities in Oudheidkamer Hoolt'n

In Oudheidkamer Hoolt'n zijn kunstwerken van Holtense bodem te bezichtigen: 'Gerrie Oplaat-verhalen in klei' en 'Kunstig Holten', daarnaast worden 2 exposities getoond over textiel en mariniers.

'Gerrie Oplaat-verhalen in klei'

Kunstenares Gerrie Oplaat, die eerder dit jaar overleed, ontving al vanaf 1995 cursisten die ze boetseerles gat in de 'kas' bij haar huis aan de Larenseweg. Vele enthousiaste Holtense amateur-kunstenaars hebben daar door de jaren heen van haar leren boetseren, glazuren en bakken door veel te 'kiek'n, kiek'n, kiek'n'. Gerrie was erelid en medeoprichter van de VHBK en bleef tot het laatst toe betrokken bij de totstandkoming van deze expositie.

De expositie ‘Gerrie Oplaat-verhalen in klei’ is te vinden in de voorste expositieruimte en bevat verrassend veel van haar unieke keramische werken die zowel qua techniek als ontwerp zeer divers zijn.

'Kunstig Holten'

De expositie ‘Kunstig Holten’ bevindt zich in de achterste expositieruimte. Deze bestaat uit schilderijen, foto’s en ruimtelijke werken van zo’n twintig leden van de VHBK, als onderdeel van de totale EtalageKunstRoute die momenteel op meerdere locaties in Holten te vinden is.

'Textiel'

De expositie van de werkgroep Textiel in de middelste ruimte staat momenteel in het teken van warmte en energie, zoals dat vorige eeuw gebruikelijk was. Oude kruiken, stoven en warmtelampen moesten vroeger de mens en z’n huis verwarmen en komen momenteel in menig huishouden noodgedwongen weer voor de dag door de huidige energiecrisis.

'Mariniers'

De werkgroep Mariniers toont in hun expositieruimte een expositie over de deelname van Nederlandse militairen aan de United Nations Advance Mission in Cambodia (UNAMIC, later UNTAC), de uitvoering van het vredesakkoord in Cambodja in 1992 en 1993. Er zijn verschillende films en veel foto’s te zien, afkomstig van oud-leden van het Korps Mariniers die in hun huidige functie als vrijwilliger bij de Oudheidkamer hun ervaringen delen.

Donateur worden? Dat kan! Aanmelding graag via oudheidkamer-holten@home.nl of mob. 06-83143297.

Wanneer

3 okt - 31 mrt 2023
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Vrije gift is welkom.