navigatie overslaan
Internationale topwedstrijden rond de Sallandse Heuvelrug

Triathlon Holten

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2023 wordt de 37ste editie van de Triathlon Holten gehouden. In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

De Triathlon Holten is een internationaal evenement dat staat als een huis. De Holterberg vormt een belangrijk onderdeel van de Triathlon. Het fietsparcours loopt er midden doorheen. Met het zwemmen in De Domelaar is de laatste jaren een extra dimensie toegevoegd aan het evenement. Het loopparcours door het centrum van Holten met langs de kant honderden enthousiaste supporters vormt de perfecte afsluiter van de race.

De Triathlon Holten is in 2023 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 16e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Europe Triathlon Premium Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Ook de elite junioren serie is dit jaar opnieuw door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau. Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een boordevol sportief en feestelijk programma op de planning.

Programma tweedaags sportevenement

Traditiegetrouw vindt de aftrap van de Triathlon Holten plaats op vrijdagavond. Op vrijdag 30 juni klinkt om 18.30 uur het eerste startschot bij de Aebi Schmidt Nederland Jeugdtriathlon. Diezelfde avond staat ook de wedstrijd voor junioren op het programma. De Europe Triathlon Junior Cup vrouwen gaat om 19.30 uur van start en de deelnemers aan de Europe Triathlon Junior Cup mannen beginnen om 20.30 uur aan de wedstrijd in Holten.

Het zwaartepunt van de Triathlon Holten ligt echter op zaterdag, als Holten de gehele dag in het teken staat van de triatlonsport. Naast recreanten uit heel Nederland worden de Holtense straten op zaterdag 1 juli ook bevolkt door een groot aantal internationale triatleten. We sluiten beide dagen af met een gezellige feestavond in het centrum van Holten.

Kijk live mee: Zowel de wedstrijden op de vrijdag als de wedstrijden op de zaterdag worden geregistreerd door een meercamera registratie en zijn live te volgen via de stream op triathlonholten.nl

Wanneer