navigatie overslaan
Prachtige kunstwerken

Dubbelexpositie Rijssens Museum

In aanloop naar Pasen heeft het Rijssens Museum de komende periode een prachtige dubbelexpositie van kunstenaar Willem Hesseling en Rijssense kunstenaar Henk Kleijer.

+ 1 foto's

In de wisselzaal van het kasteel zijn 14 indrukwekkende Goudse Kruiswegstaties te zien van kunstenaar Willem Hesseling. In het Koetshuis exposeert de Rijssense kunstenaar Henk Kleijer maar liefst 13 inspirerende schilderijen.

Over de kunstwerken

De Goudse Kruiswegstaties komen uit de monumentale Sint-Janskerk in Gouda. Het zijn enorme schilderstukken van zo’n 2 bij 3 meter. De kunstwerken beelden het lijden van Christus en de opstanding uit. Hesseling heeft voor de kunstwerken een geheel eigen aanpak gekozen. Omdat het om grote schilderstukken gaat, vergt het de nodige creativiteit om alles een plaats te geven in de wisselzaal van het kasteel en de galerij op de eerste etage.

Plaatsgenoot Henk Kleijer (The Creators Art) exposeert in het Koetshuis. Kleijer heeft zijn kunstwerken op een opmerkelijke wijze gecreëerd. Enerzijds zijn de voorstellingen met nagenoeg fotografische precisie neergezet, maar wie het wil zien kan duidelijk ook de religieuze boodschap eruit halen. Dat is ook de bedoeling van de kunstenaar.

Tijdelijke tentoonstelling

In de religiekamer van het Rijssens Museum in havezate de Oosterhof zijn tijdens de dubbelexpositie liturgische voorwerpen uit de rooms-katholieke eredienst geëxposeerd. Bijzonder aan deze voorwerpen is dat ze eigendom zijn geweest van kapelaan Boeb (D.J.M.) van der Hoorn.

Wanneer

14 jan - 15 mrt 2023
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,50
Entreeprijs Volwassenen
€ 6,00