navigatie overslaan
H. Dionysiuskerk Rijssen

Martin Luther Kingdienst

In een kerkdienst die omgeven is met prachtig gezongen Black gospel liederen worden het levensverhaal en de boodschap van Martin Luther King gedeeld.

+ 1 foto's

Ook al is Martin Luther King bijna 55 jaar geleden vermoord, nog steeds wordt hij regelmatig geciteerd en kent iedereen op de wereld deze Amerikaanse baptistendominee die de boodschap bracht dat Liefde altijd sterker is dan haat. Veertien jaar lang trad hij in de openbaarheid om dit te verkondigen, het is die universele boodschap die nodig is in tijden waarin groepen van mensen op grond van kleur of cultuur of taal zich tegen elkaar afzetten. Daarom is het ook een actuele boodschap.

In een kerkdienst die omgeven is met prachtig gezongen Black gospel liederen worden zijn levensverhaal en boodschap gedeeld. Ds Arjen van der Spek, inmiddels een kenner van het leven van Martin Luther King, gaat voor in deze dienst. Een vijfkoppige band en een gospelkoor van acht heren en negen dames zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. Een eigen lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial aan Martin Luther King.

Wanneer