navigatie overslaan
Speciale toren bezichtigen en uitleg carillon door beiaardier.

Torenwandeling

Speciale toren bezichtigen en uitleg carillon door beiaardier. De 50 jarige verjaardag van de eerste 25 klokken wordt gevierd, met een privéoptreden van stadsbeiaardier Jan Geert Heuvelman. Stadsgids Joop Voortman geeft uitleg over de kerk en toren.

+ 1 foto's

Het carillon in Rijssen viert dit jaar een dubbel feest want in 1973 (50 jaar geleden) werden er 25 klokken in de toren geplaatst. Deze klokken konden door middel van een stokkenklavier boven in de toren bespeeld worden. Groot promotor van dit carillon was toenmalig burgemeester Smit.

Door nieuwe technieken was het mogelijk om in 1998 (25 jaar geleden) het carillon uit te breiden tot 50 klokken. Er werd toen ook een nieuw stokkenklavier geplaatst om alle klokken te kunnen bespelen. Kortom alle reden om de klokken in de toren van de Schildkerk eens extra in het zonnetje te zetten.

Daarom organiseert het gilde van stadswandelingen in Rijssen samen met de Stichting Stadsmuziek Rijssen een unieke torenwandeling. Tijdens deze wandeling krijg je een uniek kijkje in de historie van torens en klokken in Rijssen. Ook ga je onder leiding van een gids en de beiaardier de toren van de Schildkerk in om boven een kijkje te nemen.

De wandelingen vinden uitsluitend plaats op woensdag 7 juni en donderdag 15 juni. We starten om 18.30 uur en 20.00 uur bij Brasserie UIT met een inleiding, onder het genot van een kopje koffie of thee en gaan aansluitend de toren in. Let op: Vol = Vol.

Boek snel uw wandeling via deze link: Klik hier!

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00

Contant te voldoen bij de gids. Prijs is inclusief koffie of thee bij Brasserie UIT.