navigatie overslaan
Lezingenreeks

Holten College

De werkgroep van het Holten College van ViaVie Welzijn organiseert ieder jaar een lezingenreeks bestaande uit zes lezingen met een thema. Dit jaar is er gekozen voor het thema klimaatverandering.

+ 1 foto's

Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag 30 oktober
Integrale beoordeling van wereldwijde klimaatverandering
Door Gerard van der Steenoven, buitengewoon adviseur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

Maandag 6 november
Akkoord van Parijs, Green Deal, gevolgen voor Nederland
Door Ed Nijpels, voormalig politicus, voormalig voorzitter van het Klimaatberaad en thans Kroonlid van de Sociaal-Economische Raad en onder meer voorzitter van de Raden van Toezicht van de Waddenacademie, de stichting ProDemos en Papier Recycling Nederland.

Maandag 13 november
Effecten wereldwijd : te warm, te nat, te droog
Door Fulco Ludwig, professor aan universiteit Wageningen, gespecialiseerd op het gebied van klimaatveranderingen en de invloed op landbouw, water en energie.

Maandag 20 november
Afsmelten van de poolkappen
Door Peter Kuipers Munneke, Nederlandse meteoroloog en glacioloog. Hij is tevens universitair docent aan de Universiteit Utrecht en weerman bij de NOS.

Maandag 27 november
Is het tij nog te keren?
Door Rob van Dorland, KNMI-klimaatwetenschapper en hoofd van de Nederlandse delegatie van het VN-klimaatpanel.

Maandag 4 december
Internationale geloofwaardigheid van onze klimaatambities
Door Louise van Schaik, hoofd van de afdeling EU en Global Affairs van Instituut Clingendael. En onderzoeker op het gebied van klimaatverandering en duurzame ontwikkeling.

Tickets

Bestel tickets

Wanneer

30 okt - 4 dec 2023
  • elke maandag: uur