navigatie overslaan
Wisselzaal Rijssens Museum

Expositie glaskunst en schilderijen

Beeldend kunstenares Ingrid Groeneveld uit Wierden en glaskunstenaar Johan de Vries uit het Groningse Old Ambt exposeren hun werken in de wisselzaal van het Rijssens Museum.

Schilderijen van Ingrid Groeneveld
Ingrid heeft haar eigen galerie in Wierden, nabij Almelo, ‘Galerie Groot’n Jans’ vernoemd naar haar vader. Veel van haar werk is daar te zien. Ingrid schildert veel landschappen en de mens. Er worden in kunstgalerie ook diverse workshops gegeven. Je kunt bijvoorbeeld lessen krijgen in het schilderen in aquarel of een cursus edelsmeden volgen.

Glaskunst van Johan de Vries
Van 1990 tot 1998 werkte Johan de Vries als glasblazer voor glaskunstenaars Willem en Bernard Heesen op de Oude Horn in Leerdam. In 1998 was de tijd rijp voor een eigen blazerij en galerie, waar zijn creativiteit de volle vrijheid kon krijgen. Hij verbouwde samen met zijn vrouw, glazenier, Tanja de Heus († 2014) een imposante graanboerderij in Noord Oost Groningen om tot galerie, atelier en glasblazerij.

Het werk van Johan valt op door de heldere vloeiende kleuren. Hij bouwt zijn werk op in meerdere transparante kleurlagen. Daarbij is niet, zoals bij geblazen glas gebruikelijk, de vorm het uitgangspunt. Kleur en tekening zijn primair, de vorm geldt vooral als de drager van.

De geëxposeerde objecten en schilderijen zijn ook te koop.

Wanneer

9 sep - 21 okt 2023
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 6,00