navigatie overslaan
Veel kunst in Holten

EtalageKunstRoute Holten

Tijdens de 14e EtalageKunstRoute is er weer volop kunst te zien van Holtense amateur- en beroepskunstenaars. De kunst hangt in de etalages in het centrum en er zijn op andere locaties prachtige exposities. Ook dit jaar is weer een kortere versie speciaal voor kinderen.

+ 1 foto's

Ruim vijfentwintig ondernemers in het centrum van Holten hebben hiervoor ruimte in hun etalage beschikbaar gesteld. Op deze boeiende en afwisselende kunstroute is een grote variëteit aan kunstwerken te zien.

De route begint in het Kulturhus. Naast de permanente kunstwerken van Gerrie Meilink bij Tastoe en de kunst van de cliënten van Mooiz zijn daar twee exposities te zien. De ene expositie bestaat uit ongeveer dertig kunstwerken die de VHBK-leden hebben gemaakt over het thema ”Insluiten”, te zien in de Nagelhoutzaal, de andere expositie is te zien op de Kunstplaza. Daar zijn de kunstwerken te zien die gewonnen kunnen worden met de traditionele verloting. De openingstijden van deze beide exposities zijn maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Op zaterdag 4 november tot 17.00 uur.

Maar dat is nog niet alles. Ook in Natuurmuseum Holterberg is een kleine expositie met kunstwerken van enkele VHBK-leden te zien onder de titel 'Kunst bij Bos'. Daarnaast doet het museum mee aan het wereldwijde tekenevent 'The Big Draw'. Kinderen en volwassenen kunnen hier komen tekenen.

Op zaterdag 4 november, de laatste dag van de EtalageKunstRoute, wordt van 11.00 uur tot 17.00 uur in de hal van Kulturhus Holten een kunstmarkt gehouden. Hier kan kunst van de VHBK-leden gekocht worden.

Over de EtalageKunstRoute

De EtalageKunstRoute is veertien jaar geleden ontstaan door gebrek aan expositieruimte voor de Holtense kunstenaars. De EtalageKunstRoute is ongeveer 1,5 kilometer lang en kan zowel wandelend als fietsend worden afgelegd. De route begint en eindigt in het Kulturhus. Een kleurige flyer met alle informatie en de te wandelen of te fietsen route is gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie in Kulturhus Holten, de Oudheidkamer, Natuurmuseum Holterberg en diverse accommodaties in de omgeving van Holten.

Vast onderdeel van de EtalageKunstRoute is de kunstverloting waarbij prachtige kunstwerken gewonnen kunnen worden, beschikbaar gesteld door leden van de VHBK. Loten zijn uitsluitend te koop bij de suppoost van de VHBK in het Kulturhus op het informatiepunt op de Kunstplaza, op dinsdag tot en met vrijdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur (4 november tot 16.00 uur).

Kunst Kijk Avontuur

Leuk voor kinderen vanaf vier jaar: de kinderversie van de EtalageKunstRoute van VHBK. Kunst Kijk Avontuur is een initatief van Chantal Kukolja (Stichting Kunst en Cultuur Holten), Willy Tuitert (VHBK) en Suzan ten Have (namens de basisscholen in Holten en Dijkerhoek). Deze leidraad langs een kortere versie van de EtalageKunstRoute is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf vier jaar en hun begeleiders. Voor het actief aanmoedigen van creativiteit in Holten wordt Kunst Kijk Avontuur ondersteund door HLTN.

Wanneer

30 sep - 4 nov 2023
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis