navigatie overslaan
Plaatsing 1394 kaarsen

Kaarsenceremonie Canadese Begraafplaats

Traditiegetrouw zullen op de Canadese Begraafplaats in Holten op 24 december om 16.30 uur de jaarlijkse herdenkingslichten aangestoken worden.

+ 2 foto's

Een speciale traditie op kerstavond: kaarsen plaatsen op de Canadese Begraafplaats in Holten. De schooljeugd en overige aanwezige kinderen die bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht plaatsen. De brandende kaarsen zetten de begraafplaats in een indrukwekkende gloed gedurende de hele avond en nacht. Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zullen de herdenking muzikaal begeleiden.

De schoolkinderen verzamelen zich op kerstavond om 16.15 uur bij de ingang van de begraafplaats om de kaarsen te plaatsen. De ceremonie begint om 16.30 uur. SVNF, de organiserende stichting achter de herdenkingen op de Canadese Begraafplaats adviseert de bezoekers om zo veel mogelijk te voet of per fiets te komen. De Holterberg is op 24 december na 15.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Verkeersregelaars zullen alles in goede banen leiden en SVNF vraagt de bezoekers om hun aanwijzingen op te volgen.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
gratis