navigatie overslaan
Glas- en schilderkunst

Dubbelexpositie Rijssens Museum

Er is een prachtige dubbelexpositie in het Koetshuis van het Rijssens Museum. Kom en bewonder glaskunst van Jannetta Bron en prachtige schilderijen van Janneke Wemekamp.

Glaskunst van Jannetta Bron

In 2011 kwam Jannetta in aanraking met glasfusing, het samensmelten van glas. Ze leerde diverse vormen uit het glas te snijden en samen te smelten tot kunstobjecten.

Het liefst maakt ze vrij werk waar zij haar eigen inspiratie in kwijt kan. Zij laat zich hierbij graag beïnvloeden door de dingen die zij om zich heen ziet, zoals de natuur, het spelende en dansende zonlicht. Kortom alle zaken die het leven zo interessant maakt. Het geeft steeds weer nieuwe inspiratie die zij terug laat komen in haar werk. De vormen die zij gebruikt zijn grillig net zoals deze in de natuur te vinden zijn. Hierdoor krijgt elk kunstwerk haar eigen dynamiek en spanning. Haar werk blijft boeien en houdt je blik vast.

Schilderkunst van Janneke Wemekamp

Jannetta Wemekamp heeft een geheel eigen en herkenbare stijl.
Alleen in opdracht van anderen werken gaf haar op den duur toch niet voldoende plezier. Door voor zichzelf te gaan schilderen kon ze tot uitdrukking brengen wat haar bezighield als christen. Zo ontstonden haar schilderijen die een diepere gedachte hebben. Ze schildert met allerlei materialen en gebruikt ook allerlei technieken. Wat ze maakt is veelzijdig: symbolisch realistisch, hyperrealistisch, impressionistisch en abstract. Maar achter de abstracties gaat een symbolische werkelijkheid schuil, waarbij kleuren, vormen en lijnen weer een diepere betekenis krijgen. ↵

Wanneer

13 jan - 2 mrt 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur