navigatie overslaan
Eerste foto-expositie

Foto-expositie Dick Sanderman

In het Rijssens Museum is werk te zien van Dick Sanderman, bekend als stadsorganist, kerkorganist in Rijssen en Hellendoorn.

In de eerste foto-expositie van het Rijssens Museum is vanaf zaterdag 27 januari werk te zien van Dick Sanderman. Naast zijn bekendheid als organist is hij eveneens oud-directeur en docent van de Rijssense Muziekschool, maar ook componist en publicist. Allemaal zaken die met muziek te maken hebben.

Minder bekend is dat Dick Sanderman ook een verdienstelijk amateurfotograaf is. Hij volgde allerlei workshops om zich in de fotografie te bekwamen en voelt zichzelf nog lang niet uitgeleerd. Zijn foto’s vielen meerdere keren in de prijzen.

Voor een expositie in de Muziekschool selecteerde Sanderman een aantal herkenbare Rijssense taferelen, waaronder de Pelmolen, de Schildkerk, de kasteelgracht rond de Oosterhof en de schaapskudde op de Borkeld. Door omstandigheden konden ze in de Muziekschool nog niet geëxposeerd worden. Als alles volgens plan verloopt, zal dat waarschijnlijk in april gebeuren. Eerst worden de prachtige opnamen in het Koetshuis van het Rijssens Museum tentoongesteld.

Groot scherm

Naast de 14 foto’s die als vergroting worden geëxposeerd, zijn ook nog 123 foto’s te zien in een aanvullende presentatie die op groot scherm wordt vertoond. Deze presentatie wordt omlijst met muziek van de Engelse componist Frederic Delius: geen verrassing, gezien Sandermans voorliefde voor de Engelse kunst en cultuur.

Foto-expositie

De foto’s zijn te zien in de expositieruimte van het Koetshuis bij het Rijssens Museum. Benieuwd naar de foto-expositie? Bezoekers dienen zich vooraf te melden in het Bouwhuis, links op het terrein. Let op: de expositie is op zaterdag 3 februari niet toegankelijk en in de week van 6 t/m 9 februari verminderd toegankelijk i.v.m. een opknapbeurt van de publieksruimtes op de begane grond van het Koetshuis.

Wanneer

27 jan - 9 mrt 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur