navigatie overslaan
Maak een ritje met de trein en bekijk de loods met het materieel

Rijssens Leemspoor

Maak in de vakantie een ritje met de trein. In Rijssen ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden.

+ 5 foto's

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstoffen op vervoerden. Je kan dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken. Het vertrekstation bij de remise aan de Markeloseweg 78b is eenvoudig te vinden. Vanaf hier kun je in de vakantie elke dinsdag en donderdag om 13.00, 14.30 en 16.00 uur een ritje maken met de trein door de mooie bosrijke omgeving van Rijssen. Omdat een ritje niet té lang duurt, is het heel geschikt voor een kort uitstapje met kleine kinderen.

Het materieelpark is ook te bekijken. Hier staan onder andere een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Er is koffie, fris, een kleine versnaperingen te verkrijgen en er zijn souvenirs te koop. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

De trein vertrekt ook elke zaterdag vanaf 30 maart tot en met 2 november.

Wanneer

30 apr - 11 mei 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke donderdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 4,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 7,00

Kinderen onder de drie jaar reizen gratis mee.