navigatie overslaan
Stap aan boord bij Pelmolen Ter Horst in Rijssen

Vaartocht met de Enterse Zomp 'Regt door Zee'

In de zomermaanden zijn er weer vaste vaarten met vrije opstap met de Enterse Zomp. In Rijssen stap je op vaste tijden aan boord van de “Regt door Zee” voor een unieke vaartocht over de Regge.

Enterse Zomp 'Regt door Zee'

Daar waar in Venetië de gondel het traditionele vaartuig is en de punter in Giethoorn is de Enterse Zomp dat voor de Regge. Enterse zompen zijn platbodems die aan weinig water genoeg hadden waarmee door de eeuwen heen de Regge werd bevaren. In 1986 is weer een echte zomp gebouwd de ‘Regt door Zee’, die plaats biedt aan 25 personen. De vaste ligplaats van de "Regt door Zee" is bij het haventje bij Pelmolen Ter Horst in Rijssen. In de zomermaanden kan je hier op vaste tijden, zonder te boeken, aan boord stappen voor een unieke vaartocht over de Regge.

Vertrektijden

Op de volgende tijden kan je in de zomerperiode van maandag t/m vrijdag zonder te boeken aan boord stappen van de "Regt door Zee" in Rijssen. 11:00, 12:30, 13:30 en 14:30 uur. Het haventje van de Enterse Zomp kun je vinden naast Pelmolen Ter Horst aan de Pelmolenpad in Rijssen.

Groepsvaart vanuit Rijssen

Voor groepsvaarten met de zomp 'Regt door Zee' met of zonder bezoek aan Pelmolen Ter Horst kijk op www.entersezomp.nl. Dagelijks en zaterdags te boeken na de vrije opstapvaart.

Wanneer

1 jul - 31 aug 2024
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 4,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 6,00