navigatie overslaan
Kulturhus Holten

Expositie Diane Boerrigter

Op de Kunstplaza in Kulturhus Holten is een expositie van schilderijen te zien van Diane Boerrigter.

Diane is tekentherapeut, tekentaaldocent, schildercoach en kunstenaar en woont sinds twee jaar tussen Enter en Rijssen waar zij een ruim atelier heeft. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt besloot zij haar hart te volgen. Ze volgde de opleiding Tekentherapie en werkt sinds 2004 in haar eigen praktijk/atelier waar ze mensen, jong en oud, begeleidt middels de boeiende tekentaal en de bevrijdende expressie van het tekenen en schilderen.

In 2012, een jaar waarin haar leven gekenmerkt werd door afscheid en verlies, schilderde ze zichzelf door deze rouwperiode heen. Ze bleef deze methode van intuïtief schilderen vasthouden om zichzelf te bevrijden en uitdrukking te geven aan haar gevoelens, inzichten en zoektochten. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een reeks van schilderijen, waarvan er een aantal te zien zijn tijdens de expositie. Naast deze werken zijn er tevens schilderijen te zien van drie cursisten, die het afgelopen jaar deelnamen aan de cursus Jouw Ruimte. In deze cursus schilderden zij aan de hand van schildervoorstellen diverse lagen op een groot doek (100x140 cm), die telkens weer overgeschilderd werden. Een creatieve ontdekkingstocht om te experimenteren met materialen, technieken en persoonlijke thema's.

De expositie is gratis toegankelijk op maandag tot en met zaterdag (geen openstelling op de zaterdagen in juli en augustus).

Wanneer

15 jun - 26 sep 2024
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis