The best of VHBK

Kunst in het Kulturhus

Gedurende de tien jaar dat de VHBK bestaat is het een traditie geworden om rondom de EtalageKunstRoute in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus één of twee leden de ruimte te bieden om een solo- of duo-expositie te houden.

Voor de jubileumexpositie zijn de kunstenaars van de afgelopen tien jaar benaderd om nog een keer, maar dan gezamenlijk, een expositie in te richten. Een soort van “The best of” expositie. Twee van deze kunstenaars, Kees Stoop en Herman Gazan zijn helaas overleden, maar ook van hen is werk te zien tijdens deze expositie. De andere kunstenaars zijn: Riemko Berends – Dirk van Brink – Martien van der Heijden – Inge Krebbers - Wim Kwakernaak - Henk Mulder - Gerrie Oplaat - Sophia de Vries - Hans Wissink.

Naast de expositie in de Nagelhoutzaal zijn er in het Kulturhus in de expositieruimte op de benedenverdieping ook kunstwerken te zien van VHBK-leden met als thema “Ledenpop”. Alle deelnemende leden hebben een ledenpop ter beschikking gekregen en hebben daar elk op zijn of haar eigen wijze een creatieve invulling aan gegeven. Getoond worden bewerkingen en uitwerkingen van ledenpoppen zowel twee- als driedimensionaal.

In de dependance van het Kulturhus aan de Tuinstraat exposeert Carin van Hout. Carin is 69 jaar schildert vooral met acrylverf. Andere, oudere, liefdes zijn keramiek en tassen ontwerpen en maken. Het werk is vooral (sur)realistisch, en herkenbaar. Natuur, muziek, dans, portret / model.

Openingstijden
Deze exposities in het hoofdgebouw worden gehouden van 5 oktober t/m 30 november en zijn gratis toegankelijk op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

De dependance van het Kulturhus is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

De Nagelhoutzaal is niet toegankelijk voor rolstoelen, maar is wel bereikbaar via een traplift.

Wanneer

5 okt - 30 nov 2019
  • elke maandag
  • elke dinsdag
  • elke woensdag
  • elke donderdag
  • elke vrijdag
  • elke zaterdag