navigatie overslaan
Vier zomerconcerten

Orgelconcerten in Rijssense Schildkerk

In de Schildkerk in Rijssen wordt deze zomer weer orgelconcerten gegeven. Het eerste concert is op zaterdag 10 juli, de laatste op 21 augustus.

+ 1 foto's

Op zaterdag 10 juli verzorgt stadsorganist Dick Sanderman het eerste concert met medewerking van de jonge blokfluitiste Esther Korpershoek. Zij behaalde onlangs haar D-diploma cum laude aan de Rijssense Muziekschool en speelt tijdens het concert in de Schildkerk twee stukken uit haar examenprogramma.

Organist Jaap Zwart is op 24 juli te gast. Als concertorganist programmeert Jaap Zwart een breed repertoire. Een van zijn specialiteiten is de uitvoering van relatief onbekende orgelmuziek uit de 19e en 20e eeuw. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk.

Zaterdag 7 augustus is het derde orgelconcert. Dit concert wordt verzorgd door de bekende organist Minne Veldman uit Urk. Op het programma staan , naast bekende werken van Bach en Mendelssohn, ook wat minder bekende muziek van J.C. Oley, W.E. Tayner en de “Gorkumse” Symphonie van Jan Bonefaas.

Zoals gewoonlijk wordt het concert geopend en afgesloten met een koraalbewerking met aansluitend samenzang.

In de zomerserie volgen orgelconcerten door Jaap Zwart (24 juli), Minne Veldmand (7 augustus) en Evan Bogerd (21 augustus).

Wanneer