navigatie overslaan
Pure Black Gospel muziek

Martin Luther King kerkdienst

In navolging van een serie Elvis kerkdiensten is er nu een kerkdienst rondom de zeer inspirerende persoon van Martin Luther King gemaakt.

+ 1 foto's

Velen zullen zich de Elvis kerkdiensten nog wel herinneren die de afgelopen jaren gehouden zijn. In diezelfde trant is er nu een kerkdienst rondom het inspirerende levensverhaal van Martin Luther King gemaakt. Nog steeds is zijn boodschap over de kracht van de liefde zeer actueel. Hoe hield hij het vol om de geweldloze weg te blijven volgen terwijl hij dagelijks bedreigd werd? Ds Arjen van der Spek vertolkt de boodschap van Ds King. Van der Spek vertelt over de zang: Het is gelukt om werkelijk fantastische zangers te vinden die zich de oude liederen hebben eigengemaakt. De Black Gospel liederen worden door een fantastische band en zangers onder leiding van Jan Getkate ten gehore gebracht. Gospels hebben een diepe laag die juist in de tijd van de slavernij en later van de burgerrechtenbeweging van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, van veel betekenis zijn geweest.

Het is een memorial aan deze special man uit de vorige eeuw. In zo'n 85 minuten: de dromen, de daden en de nalatenschap van Martin Luther King in muziek, beeld, speech, samenzang en gelijkheid naar iedereen.

Op zondag 6 maart is een dienst bij De Kandelaar in Holten en op zondag 20 maart in Enter.

Wanneer