navigatie overslaan

Paarse Loper fietsroute

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  51,5 km
 • Duur
  3:26
 • Verbrande calorieen
  2574 kcal
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Van half augustus t/m begin september is de Sallandse Heuvelrug op z'n mooist. De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug prachtig paars. De route is beschreven vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug maar je kunt ook bij één van de andere startpunten beginnen.

Startpunt

Verken de Sallandse Heuvelrug op de fiets en geniet van de bossen en de heuvels met de prachtige vergezichten over de uitgestrekte paarse heidevelden. Je kunt de fietsroute inkorten naar 31 km. Fiets van knp 66, via knp 70 naar knp 72. Route vervolgen naar knp 8. Je kunt deze fietsroute beginnen op 3 punten op de Sallandse Heuvelrug.

 1. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 in Nijverdal. 2. Erve De Pas, Molenweg 2 in Haarle. 3. Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12 in Holten.
 1. BC Sallandse Heuvelrug

  BC Sallandse Heuvelrug

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je alle informatie over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Informatiecentrum, winkel, sterrenwacht en een gezellige horeca locatie met een heerlijk terras. Tevens startpunt van vele wandel- en fietsroutes.

 2. Fietsknooppunt 58

 3. Fietsknooppunt 62

 4. Fietsknooppunt 66

 5. Fietsknooppunt 75

 6. Fietsknooppunt 87

 7. Fietsknooppunt 9

 8. Informatieboerderij `n Witten

  Informatieboerderij `n Witten

  In de informatieboerderij geeft de permanente tentoonstelling een goed beeld van het omliggende natuurgebied de Borkeld.

 9. Fietsknooppunt 9

 10. Fietsknooppunt 98

 11. Fietsknooppunt 97

 12. Fietsknooppunt 73

 13. Fietsknooppunt 73

 14. Fietsknooppunt 73

 15. Fietsknooppunt 72

 16. Fietsknooppunt 8

 17. Fietsknooppunt 71

 18. Fietsknooppunt 69

 19. Fietsknooppunt S

 20. Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg

  Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. Kom oog in oog met meer dan 1000 dieren. Natuurmuseum Holterberg is nationaal en internationaal beroemd om zijn diorama’s. Levensgrote “kijkdozen”, die een prachtige blik op de dierenwereld geven.

  het Bos van Daantje Das

  Leer de natuur kennen door gebruik te maken van je zintuigen. Door horen, zien, voelen en ruiken ontdek je het avontuur in het bos van Daantje Das, bij Natuurmuseum Holterberg. Er zijn natuurbelevingsvragen voor kids van 4-8 jaar, 8-12 jaar en middelbare scholieren. Reserveren bij het Natuurmuseum.

 21. Fietsknooppunt 65

 22. Fietsknooppunt 64

 23. Fietsknooppunt 61

 24. Fietsknooppunt 5

 25. Infocentrum en Herberg De Pas

  Infocentrum en Herberg de Pas

  Natuurmonumenten en Herberg de Pas hebben een sfeervolle ontmoetingsplaats gecreëerd. Laat je enthousiasmeren door onze vrijwilligers in de natuurschuur, kom ravotten in de Speelnatuur van OERRR, geniet van heerlijk eten bij Herberg De Pas, kom overnachten in de Lodge of vergaderen in de Potstal.

  Herberg De Pas

  In de herberg serveren we puur en eerlijk eten zonder fratsen, smaakvol en ambachtelijk bereid met mooie producten uit de streek. Groentes uit de eigen moestuin en kruiden uit de kruidentuin. Op koffiedik kweken we oesterzwammen. En net als vroeger wekken we groentes en maken compote van vers fruit.

 26. Fietsknooppunt 56

 27. Fietsknooppunt 57

 28. Fietsknooppunt S

 29. Fietsknooppunt 53