navigatie overslaan
Met je mountainbike de natuur in

MTB-routes door afwisselend landschap

 • Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten
 • 3 minuten leestijd
 • 5077 x bekeken

Berg op, berg af. Door bossen en heidevelden. Voor een rustig ritje als beginner of om het maximale eruit te halen als doorgewinterde pro. Mountainbiken rondom Rijssen en Holten biedt de MTB-liefhebber volop mogelijkheden.

 1. 7

  MTB-route Markelo (paars)

  De MTB route bij Markelo is 30 kilometer lang en heeft ca. 200 hoogtemeters. In het gebied is onder andere op de Herikerberg, langs de Hulpe, over de Markeloseberg en de Kattenberg ongeveer 7 kilometer aan nieuwe singletracks aangelegd. De route is een echte uitdaging voor de mountainbiker!

 2. 6

  MTB-route Delden (groen)

  De MTB-route bij Delden is aangelegd over het 4.000 hectare grote landgoed Twickel. De route is 67 km lang en voert grotendeels over zandwegen, bospaden en 23 speciaal aangelegde singletracks met een totale lengte van 12 km. Er zijn vier verbindingsroutes, waardoor kortere lussen gereden kunnen worden. De route stelt geen hoge eisen aan de fietstechniek, maar is ook aantrekkelijk voor de gevorderde mountainbiker.

 3. 5

  MTB-route Wierden (rood)

  De mountainbikeroute Wierden is 31,4 kilometer lang en bestaat voornamelijk uit singletracks die zijn gelegen in bosrijke gebieden rondom Wierden. Uniek bij deze mountainbikeroute is het trainingsrondje op Het Lageveld. Dit trainingsrondje is een onderdeel van de MTBroute Wierden en heeft een lengte van 4,3 kilometer.

 4. 4

  MTB-route Reggedal (groen)

  Deze route, geheten Reggedal, gaat door het gelijknamige gebied Het Reggedal en bestaat voor een deel uit nieuw aangelegde singletracks. De route is 19 km lang. De groene route is een wat vlakkere route, met een paar heuvels in het Duivecatebos. De route is gemarkeerd met groene MTB-bewegwijzering.

 5. 3

  MTB-route Hellendoorn (paars)

  Het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug is door zijn heuvelachtige karakter zeer geliefd bij mountainbikers. In dit gedeelte van het gebied is dan ook een ongeveer 18 kilometer lange (235 hoogtemeters), afwisselende mountainbikeroute aangelegd. Deze route wordt gekenmerkt door technische passage, hoogteverschillen en leuke singletracks.

 6. 2

  MTB-route Rijssen (groen)

  In Hollands Schwarzwald, een natuurgebied bij Rijssen, is in het voorjaar van 2015 een geheel nieuwe uitdagende MTB-route aangelegd. Deze route van circa 20 km. is een pittig parcours met veel klimmetjes, keren, klauteren, draaien en afdalen. Vooral de Ravijntjes zijn een uitdaging! De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De route kan opgepakt worden bij Sporthal de Koerbelt aan de Arend Baanstraat 102 in Rijssen.

 7. 1

  MTB-route Holten (blauw)

  Op de Sallandse Heuvelrug zijn twee gemarkeerde MTB-routes. Mooier kan het niet: (on)verharde paden door heidevelden en bossen met uitdagende hoogteverschillen. De recreatieve route aan de kant van Holten begint bij de spoorwegovergang naast het NS-station in Holten. Vanaf hier kun je direct de mountainbikeroute volgen aan de hand van de blauwe bordjes. De route is zo'n 30 kilometer lang. Let op: Deze route is alleen open van 1 oktober t/m 31 maart.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten

De redactie van Toerisme Rijssen-Holten bestaat uit de operationeel manager en de toeristisch content coördinator die samen verantwoordelijk zijn voor de toeristische gebiedspromotie én ontwikkeling van Rijssen-Holten.