navigatie overslaan
Lekker actief in de buitenlucht

Sporten in Rijssen-Holten: sportevenementen op een rij

 • Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten
 • 4 minuten leestijd
 • 2451 x bekeken

Al jarenlang komen mensen recreëren en ontspannen in Rijssen-Holten. Wist je dat er ook volop mogelijkheden zijn om de natuur op een actieve manier te beleven? Neem deel of kom kijken en aanmoedigen, het belooft een bomvol sportjaar te worden!

Om actief te zijn ga je naar buiten. En laten Rijssen en Holten daar nu alle ruimte voor hebben. Door het afwisselende landschap kan dit op verschillende manieren. Afzien op je mountainbike tijdens een pittige klim op de Sallandse Heuvelrug, wandelen door het uitgestrekte coulisselandschap of hardlopen door de glooiende omgeving. Sommige sportevenementen in Rijssen-Holten hebben zelfs een internationaal tintje. Mogelijkheden genoeg! Pak je agenda er maar bij en noteer alvast jouw favoriete sportevenement.

 1. Bike Basement by Bloemendal ATB tocht

  Klimmen, dalen, keren en draaien! Het sportieve jaar in Rijssen-Holten wordt afgetrapt met de Bike Basement by Bloemendal ATB tocht. Het is een mooie en uitdagende ATB rit van 30 of 50 kilometer. De routes gaan door Hollands Schwarzwald, 'de Ravijntjes' en door het natuurgebied de Borkeld.
  Datum: 7 januari 2023.

 2. Ladies Park Run

  De Ladies Park Run is een hardloopevenement voor vrouwen waarbij meedoen belangrijker dan winnen is. Het hardloopevenement neemt je mee door de mooie omgeving van het Volkspark en de Oosterhof. Het parcours biedt variatie door verharde én onverharde paden. Als sportieve lady kan je kiezen om vijf kilometer of tien kilometer te lopen én je steunt automatisch het goede doel. Jaarlijks doneert de organisatie namelijk €1,00 per deelnemer aan een goed doel.
  Datum: 25 maart 2023.

 3. Ronde van Overijssel

  Liefhebber van wielrennen? Dan kan je je ogen uitkijken langs het parcours van Overijssels Mooiste waar aansprekende ploegen uit de hele wereld aan de start in Rijssen staan. De Ronde van Overijssel voert de renners door enkele van de mooiste en uitdagendste plekjes van het Twentse landschap en er worden een paar bekende heuvels beklommen zoals de Tankenberg, de Kuiperberg en Apenberg. Dit jaar wordt alweer de 69e editie van het wielerevenement verreden.
  Datum: 6 mei 2023.

 4. Avond4daagse Holten

  De Avond4Daagse Holten: dat beweegt je! Dat wordt niet voor niets gezegd. Kies de korte, middellange of lange afstand en ontdek Holten van haar beste kant. De routes van alle afstanden liggen in de prachtige, landelijke en bosrijke omgeving van Holten. De start en finish zijn in het gezellige centrum. Natuurlijk ontvang je op de laatste avond de unieke medaille.
  Datum: 22 t/m 25 mei 2023

 5. Theo de Rooij Classic

  Dat Holten als fietsdorp de recreatieve en sportieve fietser veel te bieden heeft blijkt wel uit het feit dat Holten een heuse fietsburgemeester heeft: oud profwielrenner Theo de Rooij. Daar hoort natuurlijk een eigen tocht bij. Tourclub Rijssen organiseert in samenwerking met Theo de Rooij in juni weer een nieuwe editie van de ‘Theo de Rooij Classic’. Ga voor een avontuurlijke graveltocht of ga 50 of 100 kilometer mountainbiken.
  Datum: 3 juni 2023

 6. HEMA Avond4daagse Rijssen

  Hét wandelfeest voor jong en oud is de HEMA Avond4daagse Rijssen. Van 6 tot en met 9 juni 2023 kan er vijf of tien kilometer gewandeld worden door Rijssen. Dus trek je wandelschoenen aan en heb vier dagen lol. Dit jaar is er weer de mogelijkheid om je als groep aan te melden. Een ludiek onderdeel van het evenement: wandelaars lopen dwars door de Hemawinkel in het centrum van Rijssen.
  Datum: 6 t/m 9 juni 2023.

 7. Rijsserbergloop

  Een loopevenement met een heuvelachtig parcours door de Rijssense bossen. Het parcours van de Veldsink Advies Rijsserbergloop kronkelt zijn baan door een bos- en heuvelrijke omgeving. Daar komen nog een ongekende gezelligheid en de stevige prijzenpot bij en dan heb je een uitermate goed recept voor een onvergetelijke wedstrijd.
  Datum: 9 juni 2023.

 8. Triathlon Holten

  De Triathlon Holten moet je echt een keer mee hebben gemaakt. Het is een waar triathlon festival dat voor toeschouwers een even groot feest is als voor de (tri)atleten. Tijdens de triathlon kan je meedoen aan verschillende afstanden. Naast recreanten reizen internationale topsporters van over de hele wereld af naar het Sallandse dorp om zich te wagen aan het uitdagende parcours.
  Datum: 30 juni en 1 juli 2023.

 9. Diepe Hel Holterberg

  Voor veel lopers is de Diepe Hel Holterberg ieder jaar weer één van de hoofddoelen om naartoe te werken. Het is misschien wel de mooiste hardloopwedstrijd van Nederland met verschillende lopen en gaat volledig over verharde wegen. Je trotseert de nodige klimmetjes terwijl je geniet van de herfsttinten van de prachtige Sallandse Heuvelrug.
  Datum: 28 en 29 oktober 2023.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten

De redactie van Toerisme Rijssen-Holten bestaat uit de operationeel manager en de toeristisch content coördinator die samen verantwoordelijk zijn voor de toeristische gebiedspromotie én ontwikkeling van Rijssen-Holten.