navigatie overslaan
Fietsroutes om Holten te ontdekken

Ontdek Holten per fiets

  • Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten
  • 2 minuten leestijd
  • 3171 x bekeken

Kilometers trappen zonder je te vervelen. Dat is fietsen in en rondom Holten. Heel veel verschillende fietsroutes die je stuk voor stuk leiden door de meest prachtige bossen, heide, weilanden en nog veel meer. Voor welke route ga jij?

  1. Rondje Holten

    Fiets 15 kilometer dwars door de bossen, door de schitterende heuvelachtige natuur en geniet volop van het groen, licht glooiende landschap. Rondje Holten start bij fietsknooppunt 71, nabij station Holten.

  2. Liberation Fietsroute Sallandse Heuvelrug

    Beleef de bevrijding in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op de Sallandse Heuvelrug kun je veel overblijfselen vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding. Deze fietstocht start in Nijverdal, maar je kan natuurlijk ook gewoon in Holten beginnen. Bijvoorbeeld bij fietsknooppunt 71 of 69.

  3. Paarse Loper fietsroute

    De Sallandse Heuvelrug is altijd en in elk seizoen mooi, maar van half augustus tot en met begin september is het gebied toch echt wel op z'n allermooist! De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug prachtig paars. Deze route is 51 kilometer, maar je kan de fietstocht eenvoudig inkorten.

  4. Rondje Dijkerhoek

    Deze fietsroute gaat door het weideland aan de westkant van de Sallandse Heuvelrug. De naam Dijkerhoek duidt erop dat je hier echt in het broekland terecht bent gekomen. Je fietst door bossen en langs weilanden, met altijd een prachtig uitzicht over het welvarend weidegebied.

  5. Fietsroute Bathmen Lettele Holten

    Ontdek het weidse landschap van het Sallandse platteland. Het startpunt van deze fietsroute is bij het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Bathmen. Tijdens deze 45 kilometer lange route kom je onder andere langs de Dijkerhoekse Molen de Hegeman, Museum Broer een leven lang boer en Pothaar.

  6. Fietsroute via de Hel naar de Hemel

    Een mooie fietsroute over het platteland tussen Okkenbroek, Bathmen en de Holterberg. Langs de Helhuizen aan de rand van de Sallandse Heuvelrug en de landgoederen 't Hemeltje en Oostermaet.

  7. Kinderfietsroute Holten

    Ga op pad met de kinderen! Wat is er nu leuker dan een fietstocht met het hele gezin? Wind door de haren, snoetjes in de zon en gáán. Natuurlijk is er onderweg van alles te doen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten

De redactie van Toerisme Rijssen-Holten bestaat uit de operationeel manager en de toeristisch content coördinator die samen verantwoordelijk zijn voor de toeristische gebiedspromotie én ontwikkeling van Rijssen-Holten.