navigatie overslaan
Trek je wandelschoenen maar aan

Wandelen in Rijssen: leuke (route)tips

 • Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten
 • 2 minuten leestijd
 • 2090 x bekeken

Eén van de leukste manieren om Rijssen te ontdekken is per voet. Wat vooral bekend is dat je in Rijssen goed kan winkelen. Maar er is veel meer, waaronder heel veel wandelroutes. Routes dwars door de natuur, met schitterende uitzichten en langs prachtige musea. Plan je binnenkort een wandeltocht in Rijssen? Met deze (route)tips ga je goed op weg.

 1. Route Klein Zwitserland

  Maak kennis met de prachtige bossen en uitzichten rondom Rijssen. Aan de zuidrand van Rijssen ligt het natuurgebied Hollands Schwarzwald. Met een beetje fantasie waan je je hier echt in het buitenland. Deze route gaat grotendeels over verharde paden en bospaadjes, dwars door het bos langs soms metershoge loofbomen die dan weer voor prachtige doorkijkjes zorgen. Je passeert ook nog het smalspoor van het Rijssens Leemspoor. Op dit leemspoor werd 100 jaar geleden door de steenfabrieken grondstoffen vervoerd. Genoeg te zien!

 2. Wandelroute met tijdlijn

  In de familie van wandelroute is het Wereldtijdpad een buitenbeentje. Het is even wennen, maar wie het aandurft gaat iets bijzonders beleven. Paaltjes wijzen je de weg. De wandelpaaltjes worden alleen 'jaarpalen' genoemd en ze hebben de vorm van een kubus waarop historische feitjes af te lezen zijn. Dat komt omdat het Wereldtijdpad een tijdlijn is die je laat zien wat er zoal in de achterliggende 2000 jaar is gebeurd.

 3. Centrumwandeling Rijssen

  Tegenwoordig bestaat er voor bijna alles een app. Zo ook voor de leukste wandelingen. Centrumwandeling Rijssen is een digitale wandeling door het centrum van Rijssen. De route lees je van je smartphone af. Onderweg krijg je informatie over bezienswaardigheden op de route. Je kan zelf bepalen wanneer en met wie je op pad gaat. Ideaal!

 4. Rondje Rijssen

  Genieten van het Twentse coulisselandschap? Deze wandelroute van ruim 15 kilometer laat je kennismaken met Rijssense musea, je slingert door de romantische bossen van het Hollands Schwarzwald en meander mee met de Regge. Startpunt: havezate De Oosterhof.

 5. Stadswandeling met gids

  Liever niet wandelen op eigen houtje? In Rijssen kan je op verschillende momenten aansluiten voor een leuke stadswandeling onder leiding van een gids. De gids vertelt historische feiten en leuke anekdotes en laat je ondertussen de mooiste plekjes van de stad zien.

 6. Maak je eigen wandelroute

  Natuurlijk kan je er ook voor kiezen eenvoudig je eigen wandelroute uit te stippelen. Zo kan je zelf bepalen hoeveel kilometer je wandeltocht wordt en waar je wel of niet langskomt. Met deze routeplanner maak je heel gemakkelijk een mooie wandeling door Rijssen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten

De redactie van Toerisme Rijssen-Holten bestaat uit de operationeel manager en de toeristisch content coördinator die samen verantwoordelijk zijn voor de toeristische gebiedspromotie én ontwikkeling van Rijssen-Holten.