navigatie overslaan
Leuke activiteiten tijdens de winter

10x winters genieten in Rijssen-Holten

 • Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten
 • 4 minuten leestijd
 • 1654 x bekeken

In Rijssen-Holten is er in de wintermaanden genoeg te beleven. Kerstmarkten, de klanken van de midwinterhoorn en winterwandelingen. Aan winteractiviteiten geen gebrek. We hebben leuke activiteiten voor je uitgelicht. Of bekijk alle evenementen in de agenda.

 1. Kerstmarkten

  Naar een overvolle kerstmarkt in Duitsland? Op 15 december is het minstens net zo leuk in Holten. Je kan namelijk je kersthart ophalen op de kerstfair in het centrum van Holten én op de kerstfair in Dijkerhoek. Dus zoek je spullen om je huis nog gezelliger te maken? Slenter langs kraampjes terwijl de geur van glühwein je tegemoet komt. Voor de kinderen is er op de kerstmarkten ook genoeg te doen.

 2. Welkom inn Winterland

  Ook in Rijssen kan je op 15 december al helemaal in de kerststemming komen. Met muziek, leuke kraampjes van lokale ondernemers en lekker eten wordt BuitenInn Het Overveen omgetoverd tot Winter Wonderland. Als jij je vooraf aanmeldt krijg je een gratis kopje koffie of thee.

 3. Rijssen op 't ijs

  Of het gaat vriezen komende winter is altijd uiterst onzeker, maar je weet zeker dat je kan schaatsen in Rijssen. Van 15 december tot en met 6 januari geniet jong en oud van winterse pret op de tijdelijke ijsbaan in hartje centrum. Omgeven door fonkelende kerstbomen, belooft de verlichte ijsbaan winterpret voor doorgewinterde schaatsen tot de allerkleinsten. Ouders en grootouders genieten van een heerlijke glühwein of chocolademelk in een kersthuisje langs de baan.

 4. Kerstkoopzaterdag

  Een goed moment om je kerstinkopen te doen, alvast mooie cadeaus uit te zoeken en te genieten van de kerstsfeer is tijdens de kerstkoopzaterdag op 16 december in Rijssen. Loop door de prachtig verlichte winkelstraten. De winkels zijn tot 21.00 uur geopend. 's Middags en 's avonds komen een parade en Dickens looporkest naar het centrum, in de avond zingen de LeeSanghers. Dat wordt dus genieten!

 5. Midwinterhoornblazers

  Midwinterhoornblazers trekken er vanaf 3 december op uit om de oale roop ten gehore te brengen. Deze bekende eeuwenoude traditie is ook te horen in de gemeente Rijssen-Holten. Wie in december op een zondag over de Holterberg loopt, kan verrast worden door de klagende, weemoedige klank van de midwinterhoorn. Op 23 december kan je genieten van de oeroude klanken van de midwinterhoorn bij Pelmolen Ter Horst in Rijssen.

 6. Kaarsenceremonie Canadese Begraafplaats

  Een speciale traditie op kerstavond: kaarsen plaatsen op de Canadese Begraafplaats in Holten. De schooljeugd en overige aanwezige kinderen plaatsen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht. De brandende kaarsen zetten de begraafplaats in een indrukwekkende gloed gedurende de hele avond en nacht. Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zullen de herdenking muzikaal begeleiden.

 7. Kerstwandeling

  Trek op 27 december je wandelschoenen aan voor de kerstwandeltocht van AV Rijssen op 'derde kerstdag'. De route van 6 of 12 kilometer voert door de mooie natuur rondom Rijssen. Ook minder ervaren wandelaars kunnen deelnemen. Na de wandeling staat een warme kop erwtensoep klaar.

 8. Winter-uitbuikwandeling

  Even een frisse neus halen zo vlak na de kerstdagen? Maak op 27 december een heerlijke winterwandeling met een natuurgids over de Holterberg en warm je vervolgens op bij een echt vuurtje en een lekkere beker chocolademelk. Kan je nog even gezellig napraten over de bossen, heidevelden en unieke vergezichten die je tijdens de wandeling hebt gespot.

 9. Kerstezelwandeltocht met gids

  Wandel mee naar de Holterberg en waan je terug in de tijd dat Josef en Maria op reis waren naar hun geboortedorp Bethlehem. De tocht start op 29 december om 11.00 uur vanaf Kinderboerderij Dondertman. Na 2,5 kilometer over landweggetjes en bospaadjes sta je samen met de ezels op het prachtige uitkijkpunt op de Holterberg. Heb je andere plannen de 29e maar lijkt het je wel superleuk? De Kerstezelwandeltocht is er ook op 5 januari.

 10. Rondleiding Canadese Begraafplaats

  Om 14.00 uur start de rondleiding op de Canadese Begraafplaats. Je krijgt informatie over de achtergrond van de Canadese bevrijders en bezoekt het prachtig onderhouden ereveld.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten

De redactie van Toerisme Rijssen-Holten bestaat uit de operationeel manager en de toeristisch content coördinator die samen verantwoordelijk zijn voor de toeristische gebiedspromotie én ontwikkeling van Rijssen-Holten.