navigatie overslaan
Kom spelen, klauteren en ravotten in Rijssen-Holten

9x de leukste kinderuitjes

 • Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten
 • 4 minuten leestijd
 • 15082 x bekeken

Wat is er te doen als je eropuit wil met kinderen? Rijssen-Holten barst van leuke activiteiten speciaal voor de kleine avonturier. Echt. Of de kinderen nu groot of klein zijn, of de zon schijnt of het regent: er is altijd wel iets te doen.

Er zijn genoeg dingen te verzinnen wat leuk is om samen met de kinderen te doen. Ga samen zwemmen in Rijssen of Holten, stap met het hele gezin op de fiets en geniet onderweg van de leukste kinderactiviteiten of kom naar het bruisende hart van Holten waar de Bedriegertjes garant staan voor veel speelplezier in de zomermaanden (tip: neem droge kleren mee!). Hieronder staan negen tips op een rijtje. Veel speelplezier!

 1. 9

  Midgetgolf Buitengewoon Holten

  Bij elke vakantie hoort een potje midgetgolf met de kinderen, vind je niet? Bij Buitengewoon Holten hebben ze twee 18-holes banen. Naast de traditionele midgetgolfbaan hebben ze ook een fantasie-midgetgolfbaan op kunstgras met verrassende hindernissen. Plezier gegarandeerd.

 2. 8

  Pelmolen Ter Horst en Enterse Zomp

  Een leuk én leerzaam uitje? Dan is Pelmolen Ter Horst en de Enterse Zomp in Rijssen een echte aanrader! Bij gunstige wind zien de kinderen hoe krachtig deze stoere achtkante stellingmolen op schuur uit 1752 nog zijn werk doet als oliemolen. In het naast gelegen haventje is de vaste ligplaats van de Enterse Zomp “Regt door zee”, waarmee in de zomermaanden een mooie tocht van één uur over de Regge gemaakt kan worden. Wil je er voor de kinderen helemaal een feest van maken koop dan in het winkeltje van de Pelmolen een pak pannenkoekenmeel voor het avondeten.

 3. 7

  Kinderboerderij Eigen Erf

  Kinderboerderij Eigen Erf is een kleine (overzichtelijke) kinderboerderij in het prachtig aangelegde Volkspark van Rijssen. In het Volkspark is er alle ruimte om te rennen en te ravotten en op de kinderboerderij kan er geknuffeld worden met de dieren.

 4. 6

  Stap in het fluisterbootje

  Net buiten Rijssen in het buurtschap Zuna kan je met de kinderen een kano of fluisterbootje huren op vakantiepark Mölke. De platte bodem van de fluisterbootjes en het ondiepe water in De Regge zorgen ervoor dat het huurbootje zeer geschikt is voor gezinnen met (jonge) kinderen. Nieuw is de Reggesloep. Een luxe variant van de fluisterbootjes met heerlijke loungekussens, waar groepen tot 10 personen aan boord kunnen stappen.

 5. 5

  Buiten spelen op Landal Twenhaarsveld

  Naast het terras bij de entree van Landal Twenhaarsveld, ligt een prachtig grote speeltuin. Kinderen kunnen zich hier lange tijd prima vermaken, terwijl (groot)ouders op het terras genieten van een heerlijke kop koffie met regionaal appelgebak. Wil je als gezin samen wat ondernemen, ga dan voor een potje adventure golf.

 6. 4

  Internationaal Brandweermuseum

  Het Internationaal Brandweermuseum Rijssen is opgericht in 1996 en in 2008 ondergebracht in het 2e Bouwhuis, van Havezate De Oosterhof. Hier maak je op een interactieve manier kennis met de wereld van de brandweer van toen en nu. In het museum vind je voorwerpen die in de afgelopen jaren door brandweerkorpsen over heel de wereld zijn gebruikt. Het varieert van brandweerhelmen tot complete vooroorlogse brandweerwagens. Vooral kinderen maken hier op een leuke manier kennis met brandveiligheid en de wereld van de brandweer.

 7. 3

  Het Rijssens Leemspoor

  Wat is er nu leuker dan een ritje maken met de trein? In Rijssen kan dit over het smalspoortraject van het Rijssens Leemspoor. Vroeger werd dit traject gebruikt voor het vervoer van keileem. Tegenwoordig is het er vooral keileuk. De trein vertrekt vanaf het station bij de remise aan de Markeloseweg en rijdt over een mooi bostraject. Ook het materieelpark is machtig om te bekijken en bestaat onder andere uit een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven en personen-, goederen- en werktreinen.

 8. 2

  Het Bos van Daantje Das

  Het Bos van Daantje Das is een educatief speel- en leerbos dat hoort bij Natuurmuseum Holterberg. In het bos kunnen kinderen allemaal leuke en spannende natuuropdrachten doen. Voor de allerkleinsten zijn er eenvoudige (natuurlijke) speelelementen zoals een schommel en een spannend doolhof. Ook om heerlijk te ravotten, hutten bouwen en picknicken zit je hier goed!

 9. 1

  Speelboerderij Dondertman

  Schaapjes en geitjes aaien, skelteren op een uitdagend parcours, rondjes draaien in de draaimolen en klimmen en klauteren in de vele speeltoestellen: Speelboerderij Dondertman staat garant voor uren speelplezier! Wist je dat Speelboerderij Dondertman al meerdere keren in de prijzen is gevallen in de ANWB-verkiezing 'Leukste uitje van Overijssel'?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten

De redactie van Toerisme Rijssen-Holten bestaat uit de operationeel manager en de toeristisch content coördinator die samen verantwoordelijk zijn voor de toeristische gebiedspromotie én ontwikkeling van Rijssen-Holten.