navigatie overslaan
* * * *

De Swarte Ruijter

Middenin de bossen van de Sallandse Heuvelrug ligt restaurant en hotel De Swarte Ruijter, bekroond met een Michelinster.

De rietgedekte villa uit de jaren dertig van de vorige eeuw geldt als één van de mooiste plekjes op de Holterberg. De statige uitstraling wordt binnen vertaald in een verrassend design waar het prettig tafelen is. In het restaurant wordt door chef-kok Erik de Mönnink gekookt met pure, streekgebonden producten. De prachtige omgeving stimuleert zijn creativiteit en lokale producten zoals paddenstoelen uit het bos en ree van de Heuvelrug spelen de hoofdrol in zijn fantastische keuken. De menukaart wisselt regelmatig en biedt bij het seizoen passende gerechten. Openslaande deuren leiden naar de riante buitenterrassen rondom dit voormalige theehuis. Bij mooi weer worden de tafels gedekt op het terras met uitzicht op de Holterberg.

Hotel De Swarte Ruijter

Wakker worden van de zingende vogels, de wind die door de bomen ruist. Overnachten bij De Swarte Ruijter is slapen in de natuur, op één van de mooiste plekken van Nederland. Kom tot rust in een luxe suite. Vanuit jouw suite loop je direct het bos in. Er zijn volop fiets- en wandelpaden, met onder meer aansluiting op het Pieterpad. De uitgestrektheid van de Holterberg geef jou het gevoel nog echt middenin de natuur te zijn. Elk seizoen kent zijn eigen charmes, van de prachtige vergezichten in de winter tot de intens paarse heidevelden in de zomer.