navigatie overslaan

Bistro De Holterberg

Bistro de Holterberg ligt boven op de Holterberg en is goed te herkennen aan de oud-gele kleur. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht op de omgeving. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om 20 kilometer ver te kijken.

Het hele jaar door, voor iedere gelegenheid is Bistro de Holterberg een fijne plek om heerlijk te eten. Op warme dagen kan je buiten op het terras zitten en genieten van het uitzicht op de grazende koeien in het prachtige landschap, in de koude maanden zit je heerlijk bij de open haard in het gezellige restaurant.

Aan de voet van de Holterberg

De hedendaagse Bistro vindt haar oorsprong in de jaren '20 van de vorige eeuw. Op de prachtige plek aan de voet van de Holterberg, gelegen aan een kruising van zandwegen, werd een gemoedelijk theehuis met pension geopend. Toen in 1969 de Toeristenweg verhard werd, schonk de aannemer de gemeente het beeld 'De Toerist', wat nog altijd op de kruising voor het pand staat.

Na diverse verbouwingen en wisselingen van eigenaar kwam Bistro de Holterberg in 1999 in handen van de huidige eigenaren. Het concept van de bistro met Franse keuken hebben zij overgenomen en al die tijd goed bewaakt. Met de Sallandse heerlijkheden als basis is er ruime keuze aan gerechten, voor iedereen en voor elk moment. De keuzes die daarbij worden gemaakt zijn vaak seizoensgebonden.