navigatie overslaan

Emaille- en bromfietsmuseum Holten

Wat ooit begon als een onschuldige hobby is uitgegroeid tot een heus museum met prachtige stukken. De collectie van het Emaille- en bromfietsmuseum is het bezichtigen waard.

Wie kent het niet? De bakjes zand-zeep-soda of de bussen koffie-suiker-thee. Ze worden in één adem genoemd. Maar wat te denken van de ouderwetse petroleumstellen en pannensets met bijbehorende lepelrekken. Alle serviezen zijn op kleur gesorteerd. Wist jij dat elke kleur voor een periode staat?

Naast het uitgebreide servies zijn ook tal van unieke emaille reclameborden verzameld. Borden die vroeger heel vanzelfsprekend waren maar in de loop de jaren zeer zeldzaam geworden zijn. De reclameborden worden allemaal speels maar toch overzichtelijk tentoongesteld. Verder vind je hier oude brommers en motoren. Van Zundapp tot Puch, allemaal in perfecte staat.

Het Emaillemuseum is elke maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het Bromfietsmuseum is alleen op dinsdag en zaterdag geopend om 19.30 uur. Het Emaillemuseum is gratis, een entreekaartje voor het Bromfietsmuseum kost €4,00. Kijk voor meer informatie op de website.