navigatie overslaan

Oudheidkamer Hoolt`n

In het centrum van Holten staat aan de Dorpsstraat het oude gemeentehuis van de voormalige gemeente Holten. Dit schitterende gebouw dateert uit 1906 en is tegenwoordig in gebruik door de Oudheidkamer Hoolt’n voor uiteenlopende exposities.

De voormalige raadzaal en burgemeesterskamer die beide nog grotendeels in oorspronkelijke staat zijn gebleven, zijn ook te bewonderen.

Gedurende het hele jaar is de Oudheidkamer geopend, met een winter- of zomeropenstelling. Er zijn wisselende exposities te zien die tentoongesteld worden door de werkgroepen Expositie, Textiel en Mariniers. Voor groepen is er de mogelijkheid om buiten de reguliere openingstijden een groepsrondleiding te reserveren in de Oudheidkamer.

Dorpswandelingen Holten

Binnen geweest? Dan nu naar buiten! De werkgroep Heemkunde organiseert op vaste middagen dorpswandelingen onder de naam Kuier’n door het hart van Holten. Onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger van de Oudheidkamer worden deelnemers aan deze wandeling meegenomen via diverse historische gebouwen en langs eeuwenoude plekjes in hartje Holten. Ook voor de dorpswandeling kunnen groepsrondleidingen gereserveerd worden.

Een bezoek aan de Oudheidkamer Hoolt’n is gratis, maar een vrije gift is altijd welkom (“wat het oe weerd is”). Kijk op www.oudheidkamerholten.nl voor actuele informatie over de exposities, dorpswandelingen en openingstijden.