navigatie overslaan

Enterse Zomp "Regt door zee"

De Regge is door de eeuwen heen bevaren door Enterse zompen, platbodems die aan weinig water genoeg hadden. In 1986 is weer een echte zomp gebouwd de ‘Regt door Zee’, die plaats biedt aan 25 personen.

Varen vanuit Rijssen

Stap op in Enter, Hellendoorn en Rijssen. Er zijn vaarten vanaf begin april tot eind oktober van maandag tot en met zaterdag. Vanuit Rijssen kun je varen met de Enterse zomp "Regt door zee" die ligt in de haven bij Pelmolen Ter Horst. Er zijn altijd twee schippers aan boord. De ene stuurt en de andere schipper vertelt over de zomp, hun bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna waar je langs vaart. Tijdens de vaartocht vaar je nooit van plaats naar plaats. De 'Regt door Zee' keert op een zeker moment om en gaat terug naar het haventje bij de Pelmolen.

Om naar Nijverdal te varen en weer terug en daarbij gebruik te maken van de Overtoom moet de zomp voor meerdere uren besproken worden. Wil je in Enter gaan varen, bezoek dan ook het Ontdek & Doe-centrum bij de Waarf. Daar beleef je meer over de bouw van een schuit, het leven op de Regge en de natuur in en rondom het meanderende Reggegebied.

Heel speciaal is een vaart met een groep naar de Overtoom. Ervaar hoe de boot het hoogteverschil in de Regge al klunend overbrugt. Met een hapje en een drankje is het helemaal compleet. Overtoomvaarten zijn alleen mogelijk vanuit Rijssen en Hellendoorn.

Meer informatie en reserveren

Voor meer informatie en boekingen kijk: www.entersezomp.nl.
Reserveren kan via e-mail: of tel. 06-51773357. Opstapplaats is de Pelmolen, Pelmolenpad 9a Rijssen.