navigatie overslaan

Een grandioos uitzicht, kronkelende bospaden en glooiende heidevelden. De Holterberg is een prachtig heuvelachtig natuurgebied in het zuidelijke deel van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De vele wandel-, fiets- en ruiterpaden maken het gebied tot een waar paradijs voor buitensporters en natuurliefhebbers.

Op en rondom de Holterberg

Evenementen

Holterberg: een echte aanrader

Kom naar Holten en bezoek de Holterberg. Boven op de berg vind je het gezellige Holterbergplein. Naast verschillende horecagelegenheden kan je er midgetgolven, is er een speeltuin, het Natuurmuseum Holterberg en het Bos van Daantje Das. Op loopafstand van het Holterbergplein ligt de indrukwekkende Canadese Begraafplaats. Het naastgelegen informatiecentrum is gratis toegankelijk en biedt een bron van informatie 'for all generations'.

Proef de sfeer

De Holterberg is natuurlijk het ideale vertrekpunt voor prachtige fiets- of wandeltocht. De buitenlucht maakt hongerig en dorstig. Gelukkig zijn er op het Holterbergplein meerdere plekken waar je terecht kunt voor iets lekkers. Zo begin (of eindig) je je tocht altijd met een goed gevulde buik. Het maakt niet uit of je chique wil dineren, zin hebt in een lekker belegd broodje of de kinderen wil verrassen met een pannenkoek: voor iedereen is er wel iets.

Met de wind door je haren
Vele kilometers goed begaanbare fietspaden

Mooie fietsroutes over de Holterberg

Pak de fiets en trappen maar! Soms wind mee, soms wind tegen maar altijd de prachtige natuur die met je meefietst. Je kan zelf kiezen hoe ver je wil fietsen en wat je allemaal wil zien. De fietsroutes worden door een netwerk van fietsknooppunten met elkaar verbonden.