navigatie overslaan

Wist je dat de Sallandse Heuvelrug één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden is van West-Europa? In dit dynamische natuurgebied met veel hoogteverschillen kan je heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Kom dwalen over de verlaten paden, langs grillige eiken en stokoude jeneverbesstruiken; je kijkt gegarandeerd je ogen uit.

Nationaal Park sinds 2004

Rondom Rijssen-Holten bieden Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal bergen vol beleving. In Nederland zijn natuurgebieden aangewezen als nationaal park. De Sallandse Heuvelrug behoort sinds 2004 hier ook toe. De stuwwal doet door haar hoogteverschillen haast on-Nederlands aan. Veel heidevelden worden hier afgewisseld door uitgestrekte (naald)bossen. Prachtig om te zien!

Paars, paarser, paarst

Op de Sallandse Heuvelrug geniet je het hele jaar door van prachtige hoogteverschillen, uitgestrekte bossen en heide zo ver als je kunt kijken. In het voorjaar kleuren de bossen mooi groen en in het najaar is het een goud-geel-bruin herfstspektakel. Wil je echt je ogen uitkijken? Eind augustus verandert dit natuurgebied in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Iets wat je met je eigen ogen gezien móet hebben!

Al wandelend op pad
Er is zoveel te ontdekken

Wandel dwars door Salland

Er is een uitgebreid wandelnetwerk waarmee je zelf je eigen route kan uitstippelen. De bijpassende wandelkaart met alle knooppunten is te koop bij onder andere de Tourist Info's. Stap je liever op de (race)fiets? Ook dan zijn er prachtige routes. Wat ga jij doen?

Informatiepunt voor het gebied

Voor de meeste bezoekers begint een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug met een gastvrij onthaal bij één van de bezoekerscentra. Hier vind je informatie over het gebied en starten prachtige wandel- en fietsroutes. Op de Holterberg in Natuurmuseum Holterberg bevindt zich een informatiepunt van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het infopunt is gratis toegankelijk.

Welkom op de Holterberg

De Holterberg vormt de zuidelijke kant van de Sallandse Heuvelrug. De Holterberg is niet de hoogste, maar wel de bekendste berg van de Sallandse Heuvelrug dankzij het gezellige Holterbergplein. Wist je dat het belevingspad de Holterberg verbindt met het dorp Holten?