navigatie overslaan

Ten oosten van de Sallandse Heuvelrug ligt het Twents Reggedal, een bijzonder aantrekkelijk gebied met talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit. Er zijn volop fiets- en wandelroutes en je kunt ook op verschillende manieren vanaf het water van de omgeving genieten.

Weer als vanouds

De rivier de Regge meandert sinds kort weer vrij door het landschap tussen Twente en Salland. Door een reeks van 'Reggeherstelprojecten' biedt het Reggedal talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje fietsen of wandelen. Bij Rijssen is zelfs een voetveer aangelegd om de Regge over te steken!

Mooie visstekjes

De Regge is een rivier met zacht stromend water waardoor er vele vissoorten leven. Langs de Regge bij Rijssen zijn vele mooie visstekjes te vinden om je hengel uit te gooien en te genieten van de mooie natuur. Let op: in Nederland is een visvergunning nodig om te vissen in de vele verschillende wateren, waaronder de Regge. In Rijssen is deze vergunning te koop via de visvereniging HSV Ons Vermaak

Pelmolen ter Horst

Aan de rand van Rijssen bij de Regge staat een achtkantige stellingmolen op schuur: Pelmolen ter Horst. Al jaren een markant punt in het landschap van Rijssen.

Enterse Zomp

Vanaf de Regge kan je de omgeving op verschillende manieren beleven. Voor een unieke vaartocht stap je aan boord van de Enterse Zomp. Liever kanoën of genieten vanaf een fluisterbootje? Dat kan ook!