navigatie overslaan

Kinderboerderij Dondertman

Een pareltje verscholen tussen het natuurschoon van buurtschap Espelo aan de voet van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. De kinderboerderij in Holten staat al ruim 20 jaar bekend voor een onbezorgd dagje uit voor jong en oud.

Dieren en onbeperkt spelen

Niet voor niets is Kinderboerderij Dondertman al vaak in de prijzen gevallen in de ANWB-verkiezing 'Leukste uitje van Overijssel'. De kinderboerderij staat bekend om haar grote dierenrijk! Want naast de traditionele kinderboerderij dieren zoals kippen, vogels, varkens, schapen en geitjes zijn er wallaby's, alpaca's, Schotse Hooglanders, herten, schildpadden en natuurlijk 'Sammy': de blauwe gele Ara die vanaf het terras iedereen welkom heet. Een onmisbaar succes is het Knuffelhuis waar kinderen onder toezicht jonge konijnen en cavia’s kunnen aaien.

De populaire speeltuin van Dondertman beschikt over een ruime speelweide met uiteenlopende elementen. Van skelteren op een uitdagend parcours, glijbanen, klim en klauter toestellen tot eindeloos rondjes draaien in de draaimolen. En als het weer het toelaat dan worden er verkoelende sproeiers geplaatst. Of ga spelen bij het zand- en waterspeeltoestel. in 2023 wordt het huidige terrein uitgebreid met een gave boomhut en tien houten klim-, balanceer- en klautertoestellen. Tevens beschikt Dondertman over een speelkelder waar kinderen zich kunnen uitleven met bouwblokken.

Horeca

Heerlijk ontspannen terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin, ook dat hoort bij een dagje uit. De kinderboerderij beschikt over een ruim schaduwrijk terras. Je hoeft geen eten of drinken mee te nemen. In de horeca is van alles te verkrijgen van koffie, fris, snacks en (soft)ijs. Uiteraard wordt er ook heerlijke patat gebakken. De kinderboerderij is gelegen aan prachtige wandel,- en fietsroutes, en daardoor ook uitermate geschikt als start of rustpunt.

Online tickets/reservering

Koop je tickets vooraf online. Actuele bezoekersinformatie staat op de website, het is raadzaam om deze vooraf te raadplegen.

Extra's

Kinderboerderij Dondertman beschikt over een oplaadpunt voor elektrische auto's, is geheel rolstoeltoegankelijk en parkeren is gratis.