Kinderboerderij Dondertman weer open

  • 3 minuten leestijd

Kinderboerderij Dondertman heeft de deuren na twee en een halve maand weer geopend. Door de coronacrisis konden de speeltuin en de dieren niet worden bezocht. Personeel en vrijwilligers hebben lang naar de kinderen uitgezien.

Door Leo Polhuijs

ESPELO - De kinderboerderij moest de deuren vanaf half maart gesloten houden. "Maar dat betekent niet dat er de afgelopen periode niets is gebeurd," zeggen Marjan Noteboom en Eddy Steegink. Eerstgenoemde heeft de dagelijkse leiding over de kinderboerderij annex speeltuin, haar collega is beheerder."Zo hebben we onder meer schilderwerk uitgevoerd en een terrasje gemaakt op de plek waar eerder geiten liepen. Zo hebben we voor onze bezoekers ook weer extra ruimte gemaakt. Verder is het leuk om te weten dat er de afgelopen tijd biggetjes zijn geboren." Steegink vertelt dat de werkzaamheden op de kinderboerderij alleen maar mogelijk zijn dankzij de de vele vrijwilligers. "Dondertman draait immers voor een groot deel op hun inzet. Zonder vrijwilligers zouden we het hier niet redden." Marjan vertelt dat de bezoekers van de kinderboerderij als vanouds kunnen genieten van de speeltuin, de skelterbaan en de andere voorzieningen. "Maar in verband met corona zijn de knuffelhoek met de dieren en de speelkelder voorlopig nog even gesloten. Verder blijft Dondertman natuurlijk een plek waar je je heerlijk kunt vermaken in een veilige omgeving."

Donateurs

Marjan vertelt dat donateurs de afgelopen week gratis toegang hadden. "Zij kregen voorrang, omdat ze ons bestaan financieel gezien mede mogelijk maken. Vanaf deze week (11 juni) is al het overige publiek weer welkom, maar je moet van te voren wel reserveren voor een kaartje. Dat kan via onze website. Op deze manier houden we het aantal bezoekers binnen het maximum dat is toegestaan. Bezoek kan reserveren van 10.00 tot 13.00 uur of 14.00 tot 17.00 uur. De tussenliggende tijd wordt gebruikt voor schoonmaak."

De dagen voor de heropening waren het vaste personeel en vrijwilligers druk bezig om alles aan te passen aan de coronamaatregelen. Marjan: "Zo zijn er overal plekken waar je je handen kunt desinfecteren en worden tafels, stoelen, de toiletten en andere plekken waar bezoekers mee in aanraking komen, regelmatig goed gereinigd. Ook zijn er speciale looproutes voor het publiek aangelegd. We volgen de aanwijzingen van de Veiligheidsregio en de landelijke organisaties van kinderboerderijen en speeltuinen. Maar uiteraard is elke bezoeker ook zelf verantwoordelijk voor het voldoende afstand houden."

Eddy besluit: "Het is de afgelopen tijd ongewoon stil geweest. Maar we zijn nu weer helemaal klaar voor onze bezoekers. Iedereen, heeft er weer zin in!'' Dondertman is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is 4 euro, onder de twee jaar gratis.

kb-dondertman.nl

Bron: Rijssen-Holtens Nieuwsblad, Foto: Kinderboerderij Dondertman