Open dag Oudheidkamer Hoolt'n

  • 1 minuten leestijd

Op zaterdag 4 september 2021 van 11.00 uur tot 18.00 uur houdt de Oudheidkamer Hoolt'n een open dag voor donateurs en andere belangstellenden.

Tijdens de open dag wordt in de Oudheidkamer in de onlangs gerenoveerde achterste expositieruimte en in de voormalige raadszaal op de eerste verdieping de expositie 'Oude Holtense Kunstenaars' getoond met schilderijen van inmiddels overleden Holtense teken- en schilderkunstenaars.

Werkgroep Heemkunde (vlnr): Albert vd Maat, Ab Vincent, Wim Nijenhuis en Anne Jansen
Werkgroep Heemkunde (vlnr): Albert vd Maat, Ab Vincent, Wim Nijenhuis en Anne Jansen

Verder zijn de exposities van 75 jaar Toneelclub O.C.H., de tentoonstelling van werkgoed Textiel en de klederdrachtpoppen van Diek Stegeman te bezichtigen. In de opslagruimte 'n Spieker aan de Kerkhofsweg bewaart de Oudheidkamer een grote verzameling historische voorwerpen en materialen die door de jaren heen vergaard zijn. Op beide locaties staan enthousiaste vrijwilligers klaar voor uitleg en informatie.

Tien eeuwen Holten

Voorafgaand aan de open dag zal aan genodigden het boek 'Tien eeuwen Holten' worden gepresenteerd. De gereserveerde boeken kunnen tussen 11.00 uur en 18.00 uur afgehaald worden buiten in de tent naast de Oudheidkamer. Vanaf maandag 6 september is het boek voor iedereen verkrijgbaar bij de Primera en bij de Oudheidkamer voor €25,00.