Junior Rangers gezocht

  • 2 minuten leestijd

Wie heeft het in zich om een goede Junior Ranger te worden? In september is in de Overijsselse Nationaal Parken de kick-off van het nieuwe Junior Rangers-seizoen.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud, houd je van de natuur, buiten zijn en je handen uit de mouwen steken? Dan heb je het in je om een goede Junior Ranger te worden.

In Overijssel zijn er twee Junior Ranger groepen actief: de groep in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal en in de kop van Overijssel vind je de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zo kunnen jongeren met elkaar op pad in een natuurgebied waar ze dichtbij wonen.

Beleven, leren en ontdekken

Met een vaste groep jongeren kom je eenmaal per maand samen. Je gaat op pad met experts om te leren hoe je natuur moet beheren en onderhouden en daarbij kom je soms op plekken waar alleen boswachters komen. Het is een afwisselend programma waarin je veel leert over de planten, dieren en de prachtige omgeving van het Nationaal Park. Je steekt je handen flink uit de mouwen, je leert iets over de natuur en ondertussen is het erg gezellig samen.

Kick-off

Beide Junior Ranger groepen hebben op zaterdag 4 september de kick-off van het nieuwe seizoen. Het afsluitende zomerkamp vindt plaats in juli. De activiteiten worden gecoördineerd door vaste begeleiders. De kosten zijn €50,00 per deelnemer per jaar. Lijkt het je leuk om Junior Ranger te worden? Stuur dan een e-mail naar juniorrangers@ivn.nl en geef aan in welk van de twee parken je op 4 september wil kennismaken.

Lees hier meer over de Junior Rangers in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.