De hei op(schonen)

  • 2 minuten leestijd

Om de prachtige heide op de Holterberg in stand te houden moeten regelmatig opgroeiende bomen en struiken verwijderd worden. Help jij op 6 november mee tijdens de Natuurwerkdag?

Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor de twintigste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Op 5 en 6 november kunnen we weer aan de slag op bijna 40 klusplekken in Overijssel. Zeven van deze klussen vinden plaats in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. In Holten kan er op 6 november geholpen worden met het opschonen van de hei. Het opschonen van de hei is nodig, anders zijn de heidevelden binnen 5 jaar dichtgegroeid tot bos.

Ook voor kinderen!

Tijdens deze editie van de Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Ik ga de hei op

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van onze biodiversiteit? Meld je aan en doe mee aan de Natuurwerkdag.

Ik meld mij aan voor de Natuurwerkdag