Sinterklaas in Holten

  • 6 minuten leestijd

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent weer pepernoten eten, lekkernijen versieren, heel veel cadeautjes én de leukste activiteiten. Lees je mee welke leuke activiteiten er in Holten op het programma staan?

Woensdag 24 november

MoefieKids: De Club van Sinterklaas & Het Grote Pietenfeest (alle leeftijden)

Wanneer de Pieten in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur – in opdracht van Sinterklaas – een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint, omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. De Pieten moeten eerst nog wat schoentjes vullen. Maar dat gaat mis.

Locatie: Kulturhus Theater↵ Tijd: 15.00 uur

Voorleespiet (2 t/m 6 jaar)

Een echte Voorleespiet leest uit het boek ‘Sint en de verdwaalde Pakjesboot’ voor. Paniek op zee! Pakjesboot 13 verdwaalt in de mist en strant op Lettereiland. Maar daar wonen geen mensen die de Pieten kunnen helpen...

Locatie: Bibliotheek Holten, kinderhoek↵ Tijd: 14.30 uur (voorlezen in de bied vóór aanvang van MoefieKids)↵ Gratis, opgeven niet nodig

Donderdag 25 november

Culinaire Pietenmiddag + Sinterknutselbende (6 t/m 10 jaar)

Ga zelf als Piet aan de slag met allerlei Sinterklaas lekkers. Je kan Taai Taai poppen versierne van de Echte Bakker. Als je klaar bent, dan is er nog tijd over om te knutselen. Na deze middag ben jij met alle Sinterklaasversieringen klaar voor een gezellige pakjesavond.

Locatie: jongerencentrum ‘Hole-10’, Tuinstraat 2 Holten Tijd: 15.00 tot 16.30 uur Gratis, opgeven verplicht (opgeven kan bij ViaVie Welzijn tot uiterlijk 23 november)

Vrijdag 26 november

Tienersoos (11 t/m 13 jaar)

Sinterklaaswoorden speurtocht

Door het centrum van Holten zijn allemaal kleine Sinttjes verstopt met een letter erbij. De opdracht is om alle Sintjes te zoeken en de letters te verzamelen. Deze letters vormen een woord. Weet jij als eerste het woord te ontrafelen?

Locatie: Kulturhus Holten, zaal 1↵ Tijd: 19.00 tot 21.00 uur.↵ Opgeven kan bij Via Vie Welzijn door te mailen naar groothuis@viaviewelzijn.nl. ↵

Zaterdag 27 november (AFGELAST)

Pietendiploma met handtekening van Sinterklaas (2 t/m 8 jaar)

Altijd al de officiële handtekening van Sinterklaas willen bemachtigen? Deze verdien je door 7 stempels te behalen op zaterdag 27 november. De opdrachten kunnen tussen 12.00 uur en 16.00 uur uitgevoerd worden bij de deelnemende winkels. De stempelkaart is verkrijgbaar bij Bakkerij Nijkamp of download de stempelkaart van de website sinterklaasholten.nl.

Locatie: 7 deelnemende winkels Tijd: 12.00 uur tot 16.00 uur (vanaf 13.00 uur signeert Sinterklaas in zijn huis) Gratis, opgeven niet nodig.

Dinsdag 30 november

Culinaire Pietenmiddag + Sinterknutselbende (6 t/m 10 jaar)

De vorige Culinaire Pietenmiddag gemist? Zorg dan dat je je voor 26 november hebt opgegeven om zelf aan de slag te gaan met allerlei lekkernijen. Je gaat zelf Taai Taai poppen versieren van de Echte Bakker. Als je klaar bent, dan is er nog tijd over om te knutselen. Gezellig en creatief.

Locatie: jongerencentrum ‘Hole-10’, Tuinstraat 2 Holten
Tijd: 15.00 tot 16.30 uur
Gratis, opgeven verplicht (opgeven kan bij ViaVie Welzijn tot uiterlijk 26 november)

Woensdag 1 december

Speculaaskoekjes versieren (alle kinderen)

Vandaag kun je je eigen speculaaskoekjes in supermarkt de Coop Holten versieren. Hoe leuk en lekker is dat! Je mag tussen 14.00 uur en 16.30 uur gezellig binnenkomen en je eigen creatie maken. En natuurlijk zelf ook opeten. Piet is er ook.

Locatie: Coop Holten↵ Tijd: 14.00 tot 16.30 uur↵ Gratis, opgeven niet nodig↵

Vrijdag 3 december

Pietendisco (3 t/m 9 jaar)

De tienersoos gaat deze dag al wat vroeger open dan normaal. Voor de allerkleinsten, voor een heuse Pietendisco. Met de discolampen aan, goede Sinterklaasmuziek en natuurlijk veel pepernoten en leuke spelletjes gaan we los in de disco! Kom jij ook meedansen in je Pietenoutfit?

Locatie: Kulturhus, zaal 1
Tijd: 15.00 tot 15.30 uur (3 t/m 6 jaar)
15.45 tot 16.45 uur (7 t/m 10 jaar)
Gratis, opgeven verplicht (opgeven kan bij ViaVie Welzijn tot uiterlijk woensdag 29 november.

Zaterdag 4 december

Koopzaterdag centrum Holten

Kom gezellig winkelen. Van 11.00 tot 14.00 uur lopen twee Pieten rond in het centrum van Holten.

Doorlopende actie

Sinterklaaspuzzelkrant (voor iedereen)

12 november tot 30 november
Heb jij de Sinterklaaspuzzelkrant ontvangen in je brievenbus? Los de puzzel op en stuur de oplossing in. Wie weet win jij één van de vele prijzen die door de ondernemers ter beschikking zijn gesteld. De Sinterklaaspuzzelkrant is vanaf 12 november verspreid als bijlage van de Holtenextra. Extra exemplaren van de Holtenextra liggen bij Coop Léon Haanstra, Albert Heijn Holten en Kultuurhus Holten (op=op).

Chocolademunten speurtocht (alle kinderen)

15 november tot 30 november
In de etalages van de deelnemende winkeliers liggen chocolademunten. Deelnemende winkels zijn te herkennen aan de poster. Het deelnameformulier is te downloaden op sinterklaasholten.nl of knip de agenda uit de Sinterklaaspuzzelkrant. Op dit formulier staan alle bedrijven die meedoen. Tel de waarde van de muntjes bij elkaar op en vul het bedrag in op het formulier. Aan het einde komt een ttotaalbedrag uit. Hoeveel geld in waarde heeft Munten Piet verloren? Stop de oplossing in de brievenbus van Sinterklaas (Sinthuis Smidsbelt). Op woensdag 1 december worden vier prijswinnaars getrokken.

Locatie: In en rondom het centrum in Holten

Sinterklaas bonnenactie (voor iedereen)

22 november tot 4 december In de weken van 22 november tot en met 4 december maakt het winkelend publiek in Holten kans op waardebonnen die een waarde vertegenwoordigen van €5,-, €10,-, €25,- of €50,-. Kijk voor de spelregels in de Sinterklaaspuzzelkrant. Na 6 december worden de winnaars bekend gemaakt via de Holtenextra en op lijsten in de winkels. Deelnemende winkels zijn herkenbaar aan een deelname poster.

Locatie: 33 deelnemende winkels centrum in Holten

Maak je eigen pakjesboot (0 tot 10 jaar)

19 november – 4 december Vanaf 19 november kun je bij Coop Haanstra Holten een kleur- en knutselplaats speciaal voor kinderen tot 10 jaar ophalen. Lever je zelfgemaakte pakjesboot in bij de servicebalie. In ruil krijg je van Coop een pakjesbootbewijs waarmee je later je pakjesboot weer kunt ophalen. De gevulde bootjes kunnen vanaf 4 december 14.00 uur worden opgehaald.

Tekening

Heb je een mooie tekening, gedicht of verlanglijstje voor Sinterklaas? Stop deze in de rode Sinterklaasbrievenbus bij het Sinthuis (Smidsbelt). Sinterklaas vindt het namelijk ook heel leuk om iets moois te krijgen. De tekeningen, verlanglijstjes of gedichtjes stopt hijd an in zijn grote boek of hangt ze op in zijn Sinterklaashuis. Ook oplossingen van Sinterklaaspuzzelkrant of de ‘Chocolademunten speurtochtactie’ kunnen in deze brievenbus worden gedeponeerd.

Activiteiten zijn mogelijk gemaakt door: de Holtense Handels Vereniging, Stichting ViaVie Welzijn, Bibliotheek Rijssen-Holten, Kulturhus Holten en Holtenextra. Bron: Sinterklaaspuzzelkrant