navigatie overslaan

Grootste boake in Dijkerhoek

  • 2 minuten leestijd

In café Bie Toontje werden de winnaars bekend gemaakt van de Holtense Paasvurenstrijd 2022. Dijkerhoek heeft dit jaar de grootste boake. Holterbroek gaat er met maar liefst twee prijzen vandoor: die voor de mooiste boake én de ontvangstprijs.

Traditiegetrouw worden de dag voor Pasen in Rijssen-Holten de paasvuren gekeurd door de speciale keuringscommissie. De buurtschappen strijden wie de grootste boake heeft gebouwd, wie de mooiste boake heeft gebouwd en welke buurtschap de keuringscommissie het vriendelijkst heeft ontvangen. Dit jaar is de winnaar van het grootste paasvuur Dijkerhoek geworden met een boake van 4293 m3. De prijs voor de mooiste boake gaat naar Holterbroek, die eveneens de prijs voor het vriendelijkste ontvangt heeft gewonnen.

De boakebouwers van Holtenbroek winnen tijdens de Paasvurenstrijd maar liefst twee prijzen!
De boakebouwers van Holtenbroek winnen tijdens de Paasvurenstrijd maar liefst twee prijzen!

Voor de Paasvurencommissie begon de dag al vroeg in de middag. Hier heette voorzitter Bert van Eijk iedereen van harte welkom en nam het gezelschap afscheid van Spitax als vaste sponsor en was er een speciaal dankwoord voor burgemeester Arco Hofland die onlangs bekendmaakte niet voor een volgende termijn te gaan. Na een kop koffie vertrek het gezelschap richting Lichtenberg, gevolgd door Dijkerhoek, Espelo, Beuseberg en als laatste Holterbroek. Na juryberaad werd in café Bie Toontje onder luid gejuich de prijzen als volgt uitgereikt:

Winnaar grootste paasvuur: Dijkerhoek
Winnaar mooiste paasvuur: Holterbroek
Winnaar ontvangstprijs: Holterbroek