Meikeverclub Rijssen houdt jubileumrit

  • 2 minuten leestijd

De Meikeverclub Rijssen houdt zaterdag 14 mei haar 25e rit, de jubileumrit. Het wordt een bijzondere rit.

's Morgens zijn de bijrijders mensen met een verstandelijke beperking. Met als extraatje voor de meerijders aan het eind van de ochtend een tochtje dwars door het centrum, van De Markies tot Spekhorst.

Voor de liefhebbers

Verzamelpunt deze zaterdag is De Oosterhof aan de Kasteellaan 1, om 10.00 uur. De deelnemers krijgen hier een kop koffie aangeboden en geïnteresseerden hebben de gelegenheid de kleurige kevers te bewonderen.

De stoet van luchtgekoelde wagens met hun typische geluid vertrekt om 11.00 uur richting Haarle en is rond 12.00 uur weer terug op de Kasteellaan. De deelnemers krijgen een lunch aangeboden, verzorgd door de Sterkerij.

Tussen de middag zijn de auto’s weer te bezichtigen. De middagrit start om 14.00 uur en is zonder speciale gasten. Er is een puzzelrit uitgezet en circa 16.00 uur zijn de deelnemers terug bij de Oosterhof, waar de prijzen uitgereikt worden en het glas geheven wordt op het 25-jarig jubileum!

Tijdens deze rit doen tussen de veertig en vijftig kevers mee. Aanmelden kan per mail: toonemans@gmail.com. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar 21 mei.

Naast de jubileumrit is er ook een jubileumexpositie, zes weken lang, in het Brandweermuseum, vanaf 14 mei. Met allerlei onderwerpen met betrekking op de Volkswagens, waaronder foto’s, krantenartikelen, miniaturen.

De organisatoren van deze jubileumrit, Hendrikjan Hofman, René Snikkels, Freek Rinks en Jan ten Berge, voor deze gelegenheid aangevuld met Henk Rozemuller, hebben allemaal iets met de kever. Volgens de organisatoren kunnen de liefhebbers hun hart op zaterdag 14 mei ophalen.

Bron: De Week van Rijssen