navigatie overslaan

Nationale Molendag 2022

  • 2 minuten leestijd

De Nationale Molendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Kom kijken bij Pelmolen Ter Horst.

Honderden molens in Nederland openen hun deuren en draaien op 14 en 15 mei tijdens de Nationale Molendag. Vereniging De Hollandse Molen, belangenvereniging van alle nog werkende oude molens in Nederland organiseren het evenement jaarlijks, samen met het Gilde der Vrijwillige Molenaars. De Nationale Molendagen zijn dit jaar extra speciaal omdat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar bestaat en dit jaar is uitgeroepen tot het Jaar van de Molenaar.

Pelmolen Ter Horst doet mee aan de Nationale Molendag 2022

Molenaars en molengidsen staan overal te popelen om hun bezoekers van alles te vertellen en veel te laten zien van dit oer-Hollandse levende monument. Door het hele land zijn leuke activiteiten bij de molens, dus pak deze unieke kans om bijzondere molens te bezoeken en te luisteren naar de verhalen van molenaars.

Kom kijken bij Pelmolen Ter Horst op 14 mei. Aan de rand van Rijssen bij de Regge ligt een achtkante stellingmolen op schuur: de Pelmolen ter Horst. De molen vormt met zowel zijn sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het landschap van Rijssen. Een bezoekje waard!
Kijk voor meer informatie over de Nationale Molendag 2022 op molens.nl.